Vyzkoušeli jsme: Ultra-zdravé želé kostky plné probiotik!
Napomáhají trávení, obsahují vitamíny a cenná probiotika, které by měly být součástí vyvážené a plnohodnotné stravy. Kromě toho želatina prospívá kloubům, chrupavkám a kostem.
Vyzkoušejte si i vy připravit super-zdravou sladkost bez cukru, kterou si lze připravit i bez výčitek připravit. Tato sladkost je obzvláště vhodná v období užívání antibiotik, kdy je vhodné zvýšit příjem probiotik.
Ingredience:
- 1 a 1/3 šálku čerstvých malin
- 1 šálek kefíru
- 1 šálek studené vody
- 2 lžíce želatiny v prášku (v receptu je použita červená želatina)
- ¼ lžičky vanilkového prášku nebo vanilkové aroma
- špetku mleté skořice
Postup:
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě.
Maliny přendáme do kastrůlku a na malém plameni zahříváme a mícháme, dokud nezískáme konzistenci omáčky. Maliny je dobré rozmačkat lžící, aby byla směs co nejjemnější.
Do směsi přidáme želatinu s vodou a mícháním rozpustíme. Směs nesmí být příliš horká – stačí mírnější teplota, aby se želatina rozpustila.
Směs odstraníme z tepla a přimícháme kefír tak, aby se všechny přísady dobře spojily.
Navrstvíme na plech vyložený papírem na pečení, nebo do silikonových formiček. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout.
Zdroj: Rezept für gesunde Gelee-Würfel voller Probiotika