Nadýchaný francouzský toast
Dobrota z Francie jak ke snídani tak i jako chutný dezert.
Zdroj: Allrecipes.com
Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 20 minut |
Porce |
porcí
|
Suroviny
- 12 ks tlustých krajíců chleba
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 3 ks vejce
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce bílého cukru
- 1 špetka soli
- ovoce dle chuti na ozdobu
- moučkový cukr na ozdobu
Suroviny
|
|
Pokyny
- Vlejte mléko do mísy a přidávejte mouku, kterou pomalu prisypáváte a mícháte metličkou.
- Postupně přidávejte sůl, vejce, skořici, vanilkový extrakt a cukrem a promíchejte metlou do hladka.
- Rozehřejte lehce naolejovanou klasickou nebo grilovací pánev na středním plameni.
- Plátky chleba namočte ve směsi až do úplneho nasycení.
- Opečte chleba na obou stranách dozlatova.
- Podávejte ihned a horké.
- Toasty můžete obložit ovocem dle chuti (banán, jahody, maliny, borůvky atp.) a posypat moučkovým cukrem.
Sdílet tento recept