Zelné řízky s česnekovým dipem. Něco pro ty, co si hlídají váhu a nemusí třeba maso

Share

Klasický řízek – tenký plátek hovězího, telecího nebo vepřového masa smažený v trojobalu. To je prostě česká pochoutka snad každým oblíbená. 

Pomysleli byste si však, že se dá připravit i bez masa? Ne? Proto zde máme variantu i pro vegetariány!

Ingredience:

  • 1kg zelí
  • 50g strouhanky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Nařežte si zelí na plátky (přibližně 2cm), ale košťál neodstraňujte, aby udržel zelné listy.
  2. Povařte je v osolené vodě po dobu minut a potom ji přeložte na sítko.
  3. Rozšlehejte si vejce, osolte, opepřete a vysypte strouhanku do další misky.
  4. Každý plátek zelí si namočte do vajíčka pak do strouhanky a opět do vajec. Osmažte na rozpáleném oleji dozlatova po obou stranách.

Přidejte si k zelným řízkům dip z kysané smetany, česneku a bylinek. Neuděláte chybu!

Související 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku