Vodní kefír Tibi – tzv. japonské slzy významně posílí vaši imunitu

Share


O kefíru jste už určitě slyšeli. A už jste slyšeli o „Tibi“? Pokud je to pro vás novinka, rádi vás seznámíme s kulturou z bakterií a kvasinek, která skvěle působí na lidský organismus.

Pokud jste tedy často nemocní, máte slabou imunitu, vaše tělo potřebuje nastartovat. Vodní kefír Tibi, neboli japonské slzy, jsou pro tento účel ideální volbou.

Na co léčivé bakterie působí:

  • Regulují látkovou výměnu v těle a podporují tvorbu obranných látek. Tato vlastnost je obzvláště důležitá, pokud člověk trpí rakovinou či AIDS.
  • Léčí nemoci srdce, reguluje krevní tlak spolu s cholesterolem v krvi.
  • Léči slinivku, játra a slezinu.
  • Léčí žlučník a žlučové cesty. Pomáhá odstraňovat a rozpouštět žlučníkové kameny.
  • Léčí zažívací trakt, tedy žaludek a střeva. Pomáhá správnému trávení, čistí střeva a zamezuje vzniku střevním potížím.
  • Tato kultura produkuje i antibiotika, proto je schopna léčit záněty v těle a zabraňuje vzniku dalších.
  • Léčí nemocné ledviny a podporuje jejich funkci.
  • Revitalizuje tělo a eliminuje častou únavu a ospalost.
  • Pomáhá při impotenci způsobené stresem, nedostatkem vitamínů a minerálů.
  • Pomáhá při odstranění všech důsledků stresu jako je ztráta vlasů, mastná nebo nadměrně suchá pokožka, lámání nehtů, apd.
  • Pomáhá proti kožním chorobám, plísňovým, virovým i bakteriálním infekcím.
  • Léčí postižené místo při bodnutí hmyzem.
  • Odstraňuje vaginální problémy – infekce ať už písňové či bakteriální povahy.
  • Léčí neurologické problémy, nespavost a zmírňuje příznaky vážných duševních poruch.
  • Je vhodná pro osoby trpící anémií, jelikož podporuje tvorbu červených krvinek.
  • Podporuje tvorbu krevních destiček a hojí rány. Je ideální především pro diabetiky.
  • Pomáhá při odstraňování špatných bakterií a hub z těla, především candida albicans.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Ve dvou litrech vody rozpusťte 4 lžíce cukru.
  2. Vložte 5 až 6 polévkových lžic drobných řas Tibi krystalů na dno nádoby. Nepoužívejte kovovou lžičku, pouze plastovou nebo dřevěnou.
  3. Vhoďte 7 rozinek nebo jakékoliv jiné sušené ovoce, klidně i švestky nebo fíky.
  4. Do vody můžete ještě nalít šťávu z poloviny citrónu, ale není to nutností. Vytvoříte tím zajímavější citrusovou chuť.
  5. Nádobu uzavřete tak, aby z ní mohl utíkat vzduch. Krystalky budou pracovat, takže by mohlo při úplném uzavření dojít k přetlaku.
  6. Nechte nápoj odpočívat 24 až 72 hodin, v závislosti na tom, jak silný kefír chcete mít. Doporučujeme však začít s 24 hodinami.
  7. Po dokončení fermentace přeceďte nápoj do čisté skleněné láhve a pijte během dne.
  8. Krystaly umyjte a celý proces můžete opakovat znovu.

Zdroj: Cuisineandhealth

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku