Udělejte si doma tento test sýra. Poznáte jak je kvalitní a zda obsahuje co by neměl

Share

test syraUž jste se někdy zamysleli nad tím, z čeho je sýr, který jste právě koupili, vyrobený? Po průzkumech trhů se zjistilo, že mnoho produktů obsahuje místo kvalitních surovin, mléčné náhrady včetně palmového oleje.

Tento olej je pro naše tělo škodlivý, malý kousek sýra, ve kterém je olej obsažen, dokáže překročit přirozenou denní dávku.

Následky při konzumaci palmového oleje jsou různé, ale určitě ne pozitivně. Patří mezi ně například i ucpávání cév, což může vést k poruchám jater a slinivky břišní. Odborníci se proto rozhodli zjistit, které sýry jsou a které naopak nejsou padělky.

Jako takový sýr rozpoznat?

Někteří výrobci uvádějí pravé složení sýra přímo na obalu. Je to sice chvályhodné, ale na druhou stranu je smutné, že se takové produkty vůbec dostanou do obchodů.


Často se stane, že máte jeden druh sýra, ale několik výrobců či značek. Který si tedy vybrat? Kterým se vyhnout?

#1 Levné sýry

Určitě si nevybírejte jen podle ceny. Nepsaným pravidlem je, že čím je sýr levnější, tím více je nekvalitní a nezdravý.

Vždy je lepší si za kvalitu připlatit, jak byste měli riskovat zdravotní problémy.

# Vakuově balené sýry

Sýry, které jsou vakuově balené, byste měli obcházet velkým obloukem. Vybírejte si vždy raději sýr, který si umíte ukrojit z celého kusu. I zde buďte obezřetní a všímejte si kůrku sýra.

Neměly by se tam nacházet žádné trhliny ani povlak. Při koupi takového sýra totiž riskujete, že si domů přinesete nejen nekvalitní sýr, ale spolu s ním i bakterie.

# Sýry italského typu

Pokud jste milovníci parmezánu či sýru s názvem grana padano, měli byste dbát na to, odkud sýr kupujete. Měli byste znát pověst výrobce a samozřejmě i jeho cenu.

Pokud si nejste jisti kvalitou zakoupeného sýra, vyzkoušejte tento jednoduchý test.

Prověřte si kvalitu sýra v pohodlí domova

Ze zakoupeného sýra odkrojte plátek a nechte ho na talíři, pokud se neohřeje na pokojovou teplotu. Později libovolný roh sýra ohněte.

Pokud v ohybu nepraskl, znamená to, že sýr je kvalitní. Pokud se ale sýr v ohybu zlomil, značí to, že je nekvalitní a s největší pravděpodobností obsahuje velké množství palmového oleje, sušeného mléka a barviv.

Kvalita sýra je velmi důležitá. Ovlivňuje nejen chuť, ale i celkový chuťový zážitek. Měli byste být proto při výběru sýra obezřetní.

Vyzkoušejte náš trik k určení kvality, budete překvapeni kolikrát jste koupili sýr, který byl nekvalitní či nezdravý, nebo právě naopak, jaké kvalitní sýry kupujete.


Zdroj: sovkusom.ru

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share