Tento prášek obsahuje víc antioxidantů než borůvky, železa více než špenát a vitamínu A více než mrkev

Share

spirulina_cas_na_zdrave_jidlo_czVětšina proteinů, které potřebujete k životu, pomáhají zabránit nepříjemnému kýchání, alergiím.

Naopak posiluje imunitní systém, pomáhá kontrolovat vysoký krevní tlak a cholesterol, pomáhají bránit tělo před rakovinou.

Ještě by bylo skvělé, kdyby tak všechny tyto proteiny byly v jednom jídle. Máme pro vás dobrou zprávu, takové jídlo existuje!

Superpotravina jménem Spirulina

Pěstuje se všude, v Mexiku, Africe dokonce i na Hawaii. Je známá pro svou intenzivní chuť. Kromě toho má velmi výkonný nutriční profil, který si lidé zamilují.

Spirulina má vyšší úroveň klíčových antioxidantů, enzymů, vitamínů a minerálů a to vyšší než pět porcí ovoce a zeleniny. To navíc obnoví a oživí vaše zdraví a celkový zdravotní stav.

K dnešnímu dni existuje téměř 1200 recenzovaných vědeckých článků, které ukazují, jak vysoký přínos pro lidské zdraví vlastně má.

Co je to Spirulina?

Spirulina je sinice a dostala své jméno po své světlé barvě. Mnohé z těchto pigmentů mohou být výhodné a biologicky dostupné, včetně chlorofylu a beta-karotenu.

Řasy produkují kyslík přes fotosyntézu, díky němuž je docela podobná suchozemským rostlinám. Obsahuje mnoho prospěšných živin.

Přínosy spiruliny

Spirulina je tvořená 60% bílkovin a to je skvělou alternativou zdroje proteinů masa. Také se říká, že je jedním z mála rostlinných zdrojů a že obsahují B12, zásadní vitamín, který mnoha vegetariánům chybí v jejich stravě.

Je také bohatá na zdravé lipidy, včetně Ala (omega-3), LA (omega-6), GLA (snižuje zánět) a DHA (hlavní složka mozku).

Spirulina má:

  • o 3100 % víc beta-karotenu (vitamínu A) než mrkev
  • o 5500 % víc železa než špenát
  • o 600 % víc proteinu než tofu
  • o 280% víc antioxidantu než borůvky

Modrozelené řasy obsahují vitamíny B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (nikotinamid), B6 (pyridoxin), B9 (kyselina listová), vitamíny C, D a E.

Jde také o výborný zdroj draslíku, chromu, vápníku, zinku, selenu, mědi, sodíku, hořčíku, manganu a fosforu.

Další zdravotní výhody:

  • Posiluje inzulinové rezistence
  • Zmírňuje alergie
  • Normalizuje hladinu cholesterolu
  • Stimuluje přátelské bakterie ve střevech
  • Posiluje imunitní systém
  • Reguluje krevní tlak
  • Stabilizuje hladinu cholesterolu
  • Brání rakovině
  • Snižuje riziko šedého zákalu a okulární degenerace, která souvisí s věkem
  • Zabraňuje poškození jater, které je způsobeno chemoterapeutickými léky
  • Poskytuje silné protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti
  • Nabízí antivirovou aktivitu proti HIV, žloutence a herpesu

Jak využívat spirulinu:

Nejjednodušší způsob, jak jí využít je v podobě pilulek. Popřípadě je možno jí pořídit také v prášku a přidávat 1/4-1 lžičky prášku a vytvořit smoothie. Začínejte s malým množstvím.

Chuť je sladká ovšem ne tak vynikající. Spirulina se také prodává jako ochucená, balená jako prášek.

Související


Zdroj

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share