Teď už šťávu z okurek nikdy nevylejete. Představujeme 7 velmi prospěšných důvodů pití okurkové šťávy

Share

Okurka je zázrak, konkrétněji její šťáva je super a hlavně v boji s různými nemocemi. No mnoho lidí má komplikovaný vztah s okurkami.Ne každému je po chuti její slaná, kyselá a hořká chuť. Možná někdo z nás má prostě jiné chuťové pohárky. Jsou mezi nás i takový, který ji milují.

Tak proč jsou slané a svěží okurky nejlepší? Samozřejmě většina z nás okurkovou vyhazuje, ale toto je pouze obrovské plýtvání penězi.

Šťáva má mnoho skrytých výhod, které bychom měli všichni využít.

7 benefitů okurkové šťávy

Z čeho se skládá okurková šťáva? Obsahuje sůl, cukr, ocet, česnek a cibuli.Ostatní koření, které bychom mohli zmínit je kopr, hřebíček, kurkuma atd. Tím, že je okurka v takovém solném roztoku, tak se bakterie zabijí. Lidé dokáží naložit vše do nálevu, dokonce i melounovou kůru a natvrdo uvařená vajíčka.

1. Zmírňuje pálení žáhy

Pálení žáhy je nepříjemný pocit, když většinou zkonzumujete něco pikantní nebo kyselé. Okurková šťáva je velmi příjemná na pálení žáhy. Ocet, který je kyselý, dokáže udělat divy. Věda stále neví přijít nato, jak to, že ocet povzbuzuje žaludek produkovat více přírodních antacid. Toto nám pomáhá vyrovnat kyselost v našem těle.

2. Pomáhá nám při spálení

Zažili jste už bolestivé spáleniny od slunce? Obvykle vám pomohou aloe gely nebo dokonce i trochu okurkové šťávy. Chladí popáleniny a přispívá k podpoře nové kůže, šťáva nám pomáhá i když nás bodne hmyz nebo když nás něco svědí.

3. Zklidňuje svalstvo

Pokud máte někoho, kdo dostává pravidelně svalové křeče. Možná jste už slyšeli o termínu “elektrolyty”. Elektrolytu jsou stopové prvky, které nám pomáhají udržovat naše synapse, když se potíme či jinak ztrácíme vodu. Bez nich by naše tělo dostávalo křeče. Naštěstí šťáva obsahuje elektrolyty, jako je sodík a draslík, takže pití tohoto nápoje nám stejným způsobem pomůže jako sportovní nápoje a podobně.

4. Pomáhá při bolesti krku

Někdy se nám stane, že máme chrapot hrdlo a může to být velmi nepříjemné. Pokud je vaše chrapot bez nějakých dalších zdravotních komplikací, dokážete se ho zbavit velmi jednoduše. Kyselá a slaná voda v okurkové šťávě nám pomáhá zabíjet bakterie a vyrovnat hladinu pH.

5. Výborně se s ní vyčistí pánev

Pokud vaříte s měděným dnem pánve, můžete ji vrátit když byla nová a lesklá. Kyselina octová nám pomůže oxidovat povrch pánve a znovu tak získáte její lesk.

6. Pomáha oplodnit rostliny

Léto je už za rohem a většina víkendových zahradníků se chystá na své květinové záhony. Máme pro Vás tajnou přísadu při rozmnožování rostlin – okurkovou šťávu. Rostliny, které budou mít kyselou půdu stejně jako hortenzie nebo rododendrony, poskytne jim potřebnou podporu aby se lépe rozmnožovaly.

7. Dodává chuť

Nemusíte být zklamaný, když se vám dojdou okurky. Okurkovou šťávu v láhvi ještě můžete využít. Vezměte si z chladničky nějakou zeleninu. Například mrkev nebo brokolici a červenou cibuli a všechno to dejte do okurkové šťávy na jednu noc. Na druhý den budete překvapen!

Související 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share