Teď už šťávu z okurek nikdy nevylejete. Představujeme 7 velmi prospěšných důvodů pití okurkové šťávy
Okurka je zázrak, konkrétněji její šťáva je super a hlavně v boji s různými nemocemi. No mnoho lidí má komplikovaný vztah s okurkami.Ne každému je po chuti její slaná, kyselá a hořká chuť. Možná někdo z nás má prostě jiné chuťové pohárky. Jsou mezi nás i takový, který ji milují.
Tak proč jsou slané a svěží okurky nejlepší? Samozřejmě většina z nás okurkovou vyhazuje, ale toto je pouze obrovské plýtvání penězi.
Šťáva má mnoho skrytých výhod, které bychom měli všichni využít.
7 benefitů okurkové šťávy
Z čeho se skládá okurková šťáva? Obsahuje sůl, cukr, ocet, česnek a cibuli.Ostatní koření, které bychom mohli zmínit je kopr, hřebíček, kurkuma atd. Tím, že je okurka v takovém solném roztoku, tak se bakterie zabijí. Lidé dokáží naložit vše do nálevu, dokonce i melounovou kůru a natvrdo uvařená vajíčka.
1. Zmírňuje pálení žáhy
Pálení žáhy je nepříjemný pocit, když většinou zkonzumujete něco pikantní nebo kyselé. Okurková šťáva je velmi příjemná na pálení žáhy. Ocet, který je kyselý, dokáže udělat divy. Věda stále neví přijít nato, jak to, že ocet povzbuzuje žaludek produkovat více přírodních antacid. Toto nám pomáhá vyrovnat kyselost v našem těle.
2. Pomáhá nám při spálení
Zažili jste už bolestivé spáleniny od slunce? Obvykle vám pomohou aloe gely nebo dokonce i trochu okurkové šťávy. Chladí popáleniny a přispívá k podpoře nové kůže, šťáva nám pomáhá i když nás bodne hmyz nebo když nás něco svědí.
3. Zklidňuje svalstvo
4. Pomáhá při bolesti krku
Někdy se nám stane, že máme chrapot hrdlo a může to být velmi nepříjemné. Pokud je vaše chrapot bez nějakých dalších zdravotních komplikací, dokážete se ho zbavit velmi jednoduše. Kyselá a slaná voda v okurkové šťávě nám pomáhá zabíjet bakterie a vyrovnat hladinu pH.
5. Výborně se s ní vyčistí pánev
Pokud vaříte s měděným dnem pánve, můžete ji vrátit když byla nová a lesklá. Kyselina octová nám pomůže oxidovat povrch pánve a znovu tak získáte její lesk.
6. Pomáha oplodnit rostliny
Léto je už za rohem a většina víkendových zahradníků se chystá na své květinové záhony. Máme pro Vás tajnou přísadu při rozmnožování rostlin – okurkovou šťávu. Rostliny, které budou mít kyselou půdu stejně jako hortenzie nebo rododendrony, poskytne jim potřebnou podporu aby se lépe rozmnožovaly.
7. Dodává chuť
Nemusíte být zklamaný, když se vám dojdou okurky. Okurkovou šťávu v láhvi ještě můžete využít. Vezměte si z chladničky nějakou zeleninu. Například mrkev nebo brokolici a červenou cibuli a všechno to dejte do okurkové šťávy na jednu noc. Na druhý den budete překvapen!
Související
- 92 zásaditých potravin, které vám navrátí ztracené zdraví
- Dejte si hodinu před spaním nápoj z banánu a skořice a uvidíte, co se stane. Konečně usnete.
- Jsou levné, zdravé a chutnají božsky a pomohou při hubnutí: TOP 5 salátů z červené řepy!
- Chraňte si slinivku břišní: Toto je 10 prospěšných potravin pro tento životně důležitý orgán!