Tato chutná polévka vás ochrání před cukrovkou, alergiemi i rakovinou
Dnes vám ukážeme recept na jednu chutnou polévku, která posílí vaši imunitu, dodá vašemu tělu množství antioxidantů a dalších prospěšných látek.
Navíc vás ochrání i před cukrovkou, Alzheimerovou chorobou či rakovinou. Stačí, že ji budete konzumovat alespoň jednou za 1 až 2 týdny.
Za své účinky vděčí několika svým složkám se silnými protizánětlivými účinky. Záněty jsou totiž primární příčinou mnoha chronických a civilizačních onemocnění.
Nemoci, kterým polévka předchází
Konzumace této léčivé polévky vám pomáhá předcházet celé paletě onemocnění. Kromě nachlazení, , rýmy nebo chřipky jsou to také:
- alergie
- bronchitida
- astma
- deprese, úzkost
- únava
- psoriáza
- obezita
- metabolické poruchy
- Alzheimerova choroba
- roztroušená skleróza
Úloha stresu při zánětech
Poslední výzkumy ukazují, že jednou z hlavních příčin snížené imunity a zánětů je stres.
Každý z nás se potýká s určitou úrovní stresu, úzkosti a hektičnosti ve svém životě. Naše polévka však obsahuje složky, které se ukázaly jako účinné přírodní prostředky na snižování stresu a nervového vypětí.
Působí tak na vaše tělo komplexně – dodává mu antioxidanty, nutriční látky (vitamíny a minerály), fytonutrienty, látky potlačující záněty a také substance, které snižují stres a podporují nervovou soustavu.
Ačkoliv se na první pohled zdá, že jde pouze o obyčejnou polévku, ve skutečnosti má mnohem blíže k léku než k tradičnímu jídlu.
Pojďme se nyní už ale blíže podívat na to, jak si ji připravit.
Ingredience
Na její přípravu budete potřebovat následující suroviny:
- 1 čajovou lžičku kurkumy v prášku
- 3 dcl kokosového mléka
- 2 nakrájená jablka
- 400 ml červené čočky
- 1 čajovou lžičku kokosového oleje
- 1 najemno nakrájenou cibuli
- 1 a 1/2 čajové lžičky skořice
- 2 až 3 sklenice vody
- špetku pepře
- sůl
Příprava
Postupujte následovně:
1. Na začátek propláchněte čočku ve studené vodě.
2. V hrnci rozpusťte kokosový olej a dozlatova na něm osmahněte cibuli, dokud nezměkne.
3. Pak do toho přidejte kurkumu, pepř, sůl a jablka. Povařte asi 2 minuty za neustálého míchání.
4. Následně vložte do hrnce i čočku a zalijte vodou. Polévku přiveďte k varu, přikryjte pokrývkou a na mírném ohni povařte 15 minut.
5. Na konec přidejte kokosové mléko a skořici a pokračujte ve vaření na slabém “plynu”, dokud čočka nezměkne.
Podle potřeby přilijte vodu, v závislosti na tom, zda máte rádi polévku raději řidší nebo hustší.
Užívání
Polévku podávejte teplou, ale ne vařící. Ozdobit si ji můžete mletými dýňovými semínky nebo strouhaným kokosem.
Můžete ji konzumovat tak často, jak chcete. Pro co nejlepší výsledek na prevenci onemocnění je dobré si ji dát alespoň jednou týdně.
Přejeme vám dobrou chuť a také pevné a hlavně trvalé zdraví!
Zdroj: This Turmeric-Lentil Soup Will Protect You From Type 2 Diabetes, Dementia and Cancer