Špaldové čoko palačinky s ricottou a horkými malinami

Share

Tato dokonalá kombinace špaldových čokoládových palačinek s ricottovo-tvarohovou náplní s trochou kokosu a horkými malinami vás dostane do kolen. Pokud máte rádi sladká jídla, tyto palačinky budou vašim nejoblíbenějším zdravým receptem. Zdravé špaldové palačinky s tvarohovo kokosovým krémem jsou ideální víkendovou snídaní.


Čas prípravy: 30 minut

Počet porcí: 4



Špaldová mouka je lépe stravitelná než obyčejná bílá mouka a obsahuje více bílkovin a vlákniny. Příprava těchto čokoládových palačinek je přitom klasicky jednoduchá. Hotové palačinky potíráme krémem z ricotty, tvarohu a kokosu – úžasná kombinace, která je přímo stvořená do těchto čokoládových palačinek. Zahřáté maliny nahoře jsou hotovou třešničkou na dortu – tedy malinami.

Tyto špaldové čoko palačinky můžete samozřejmě podávat i v jiné verzi. Zvolte si ovoce i krém podle své chuti. Vřele však doporučujeme vyzkoušet i tuto kombinaci – věříme, že vám zachutná.

Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal 490 KCal
Sacharidy 60 g
Vláknina 14 g
Bílkoviny 28 g
Tuky 10 g


Ingredience na palačinky:

  • 600 ml mléka
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 3 PL kakaa
  • 2 vejce
  • špetka soli

Ingredience na náplň:

  • 150 g ricotty (nízkotučné)
  • 200 g jemného tvarohu
  • 2 PL medu / javorového sirupu
  • 2 PL strouhaného kokosu
  • 1 lžička vanilkového extraktu (případně vanilkový lusk)
  • 250 g mražených malin


Postup

  1. V misce si smícháme špaldovou mouku s kakaem a špetkou soli.
  2. Následně k surovinám přidáme i zbylé suroviny na palačinky a těsto pořádně promícháme pomocí metly. V případě, že je příliš řídké, přidáme ještě trochu mouky (hustota se může lišit v závislosti na použité mouky) a naopak pokud je husté, přidáme ještě trochu mléka nebo vody.
  3. Hotové těsto dávkujeme na rozehřátou nepřilnavou pánev (pokud je třeba, na začátku ji jemně potřeme olejem) a palačinky opékáme z obou stran dozlatova.
  4. Mezitím si v misce rozmícháme všechny suroviny na náplň (kromě malin) dohromady.
  5. Vzniklým krémem natíráme palačinky a následně je složíme / srolujeme a ukládáme na talíř.
  6. Maliny zahřejeme a na závěr jimi polijeme připravené palačinky.

Zdroj

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share