Zdravý vegetariánský quiche s brokolicí

Zdravý vegetariánský quiche s brokolicí

Share

vege quiche 2Pokud ještě někdo neměl čest a nezná quiche, představujeme vám recept pocházející z klasické francouzské kuchyně.

Jedná se o slaný koláč, kde tradičními ingrediencemi je slanina, sýr, vejce a smetana. Ovšem quiche se stal velmi oblíbeným, a proto existuje plno obměn. Jednou z nich je i vegetariánský quiche s brokolicí.

Hlavní ingredience je tedy brokolice, zelenina pocházející ze Středomoří, připodobňují květák. Jak jste se mohli dovtípit, brokolice je oblíbená ingredience vegetariánů, proto i tento recept je položený na této zelené plodině.

Brokolice je bohatá na vitamíny B1, C a E, kyselinu listovou a obsahuje plno zdraví prospěšných minerálních látek, především draslík, vápník, fosfor a síru. Samozřejmě je také bohatým zdrojem vlákniny.

vege guiche 1Quiche se obvyklé podává samotný, ale skvěle ho doplní salát ze sherry rajčat s rukolovým salátem. Upečte si doma tento slaný koláč i vy a navoďte si tak atmosféru Francie.

Zdroj: yourstylishlife.com

Vytisknout recept
Zdravý vegetariánský quiche s brokolicí
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
porcí
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
porcí
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve připravte těsto, které nechejte chvíli odpočívat.
  2. Brokolici si rozdělte na malé růžičky a nakrájejte na menší kousky, které dejte vařit do slané vody dokud brokolice nezměkne (asi 5 minut).
  3. Po uvaření odstavte, přeceďte a nechte brokolici vychladnout.
  4. Poté oloupejte a na jemno nakrájejte cibulku, na plátky nakrájejte houby a osmažte na malém množství oleje na mírném ohni dokud nedostanou zlatavou barvu.
  5. Lehce osolte, opepřete a nechte vychladnout.
  6. Do velké mísy rozbijte vajíčka a smíchejte se všemi ingrediencemi.
  7. Rozválejte těsto, vymažte pečící formu a těsto do ní zapracujte. Jakmile jsou zakrytá všechna místa, přilijte náplň a dejte péct na 180 °C na 30 minut.
Sdílet tento recept

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share