Vděčná zelená mísa s kurkumovo-sezamovým dressingem
Oslava naši vděčnosti za všechny zelené věci v jedné míse, podávané s pikantním dressingem z kurkumy, sezamové pasty a smetany.
Doba přípravy | 15 minut |
Porce |
osoby
|
- SALÁT
- 4 ks listu kapusty nasekané
- 1/4 lžičky himalajské soli
- 1 lžička extra panenského olivového oleje
- 1 šálek nasekané brokolice lehce dušená
- 1 ks avokáda nakrájené
- 1 ks Libanonské okurky jako náhrada poslouží také klasické salátková okurka
- 1 šálek rukoly
- 1/2 šálku klíčků
- ZÁLIVKA
- 1/4 šálku sezamové pasty (tahini)
- 1/4 šálku vody
- 1/4 šálku citronové štávy
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžičky sojové omáčky Tamari
- 1 lžička mleté kurkumy
Suroviny
|
|
- SALÁT
- Promíchejte listy kapusty se solí a olivovým olejem.
- Rozmístěte jednotlivé zelené části na jednu velkou mísu
- DRESSING
- Smíchejte všechny ingredience a nalijte do servírovací misky. Tu umístěte do prostřed talíře se salátem
- Salát dresingem rovněž lehce "pokropte"
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]
Zdroj: Foodmatters.com