Vajíčková pomazánka s avokádem
Dnes si ukážeme rychlou a zdravou pomazánku (salát) z avokáda a vajec, kterou zvládnete připravit za 10 minut.
Vyzkoušejte i vy zdravou variantu vajíčkové pomazánky a vaše tělo vám bude vděčné. Nestačí než popřát dobrou chuť.
Doba přípravy | 15 minut |
Porce |
porcí
|
- 1 ½ lžíce jemně nakrájené červené cibule
- 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
- 8 ks vajec natvrdo uvařených
- 2 ks čerstvého avokáda vypeckovaného
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžičky jablečného octa
- 1 trocha kurkumy
- 1/2 lžičky himalajské soli
- 1/2 lžičky kajenského pepře
Suroviny
|
|
- Smíchejte avokádo a majonézu v misce a trochu je rozmačkejte vidličkou.
- Poté přidejte ocet, hořčici, sůl, pepř, kurkumu a kajenský pepř. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Pak dolaďte cibulí a petrželkou a dobře promíchejte. Čím více vajíčka a avokáda promícháte, tím víc se budou podobat pomazánce.
- Pokud je jen lehce pokrájíte a přidáte trochu zeleniny, například mrkev, rajče či papriku, výborné jsou i klíčky, vznikne vám spíš salát.
- Klasickou majonézu můžete nahradit light verzí majonézy či jogurtem
Servírování
Podávejtedo sendvičů, na chleba či topinku.
Jde vlastně o zdravější a chutnější variantu klasické vajíčkové pomazánky.
Salát můžete jíst i samotný, třeba ke svačině.