Tortilla s vejcem a rukolou (pizza style)
NUTRIČNÍ INFORMACE
kcal: 327
tuk: 11g
nasycené mastné kyseliny: 3g
sacharidy: 39g
cukry: 8g
vlákniny: 5g
protein: 15g
sůl: 1g
Zdroj: bbcgoodfood.com
Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 15-20 munit |
Porce |
osoby
|
Suroviny
- 2 ks celozrné tortilly
- 1 ks pečené červené papriky zavařená
- 2 ks rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 2 lžíce nasekané petržele
- 2 ks vajec
- trocha olivového oleje na potření
- 1/2 červené cibile nakrájená na velmi tenké plátky
- 65 g rukoly
Suroviny
|
|
Pokyny
- Rozehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C a plynovou na stupeň 6.
- Položte tortilly na dva plechy a šetrně potřete olivovým olejem. Pečtš po dobu 3 minut.
- Mezitím nakrájíme papriku a rajčata a smícháme s rajčatovým protlake, kořením a bylinkami.
- Otočte tortily a potřete rajčatovou směsí, přičemž střed nechejte bez jakýchkoli velkých kusů papriky nebo rajčat.
- Vyklepněte vajíčko do středu torilly a pak vráťte do trouby na 10 minut nebo dokud není vejce hotové a tortilla křupavá na okrajích.
- Podávejte posypané rukolou a cibulí.
Sdílet tento recept