Teplý kuskusový salát s jehněčím
V Česku nejsme moc zvyklí na teplé saláty. Tak zde jeden na rozjezd a na zahřátí.
– – – – –
NUTRIČNÍ INFORMACE
kJ: 2 080kJ
Kalorie: 497cal
Protein: 33g
Celkový tuk: 16g
Nasycený tuk: 4g
Sacharidy: 55g
Cukry: 16g
Vláknina: 9g
Sodík: 310 mg
Vápník: 80mg
Železo: 4.50mg
Kalorie: 497cal
Protein: 33g
Celkový tuk: 16g
Nasycený tuk: 4g
Sacharidy: 55g
Cukry: 16g
Vláknina: 9g
Sodík: 310 mg
Vápník: 80mg
Železo: 4.50mg
Zdroj: Healthyfood
Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 10 minut |
Porce |
osoby
|
Suroviny
- 200 g kuskusu izraelský nebo jakýkoli jiný
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky soli
- 4 hrnky salátové zeleniny např. červená cibule, okurky, papriky, rajčata. Nasekané
- 400 g scezených a opláchnutých fazolí nesolených
- 1/3 hrnku nasekaných datlí
- 4-5 polévkových lžic balsamikového dresinku (3 díly balsamico, 1 díl olivový olej)
- 400 g jehněčího steaku
Suroviny
|
|
Pokyny
- Uvařte kuskus podle návodu na obalu s použitím pouze 1 lžíce oleje a 1/4 lžičky soli
- Sceďte a vložte do mísy. Dochutíme asi 1/4 lžičky skořice (pokud ji máte rádi). Přidejte zeleninu, fazole, datle a dresink. Lehce promíchejte.
- Rozpalte trochu oleje na pánvi a každou stranu steaku u jehněčího restujte 2-š minuty nebo dle vašich představ. Poté nechejte jako každý steak chvíli odpočinout. Nkrájejte na plátky a podávejte na teplém kuskusovém salátu.
Sdílet tento recept