Špenátový salát s tuňákem, rajčaty, červenou cibulí a avokádem
Lehká večeře ve formě salátu.
Zdroj: Jíme hlavou
Doba přípravy | 30 minut |
Porce |
porce
|
Suroviny
- 1700 g mladého špenátu
- 370 g konzervovaný sendvičový tuňák ve vlastní šťávě
- 200 g keříčkových rajčát nakrájená na poloviny
- 250 g červené cibule nakrájená na tenká kolečka
- 60 g salátové polní okurky nakrájená na tenké proužky
- 6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
- čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- mořská sůl dle chuti
- 1 čajová lžička cukru nebo optimálně jiné sladidla dle chuti
- 1 čajová lžička kremžské hořčice
- 1 čajová lžička balsamikového octu
- 1 ks čerstvé avokádo velké, zralé, nakrájené na tenké příčné plátky
Suroviny
|
|
Pokyny
- V malé skleničce s dobře těsnícím uzávěrem šejkrujte olivový olej s balsamikovým octem, kremžskou hořčici, cukrem či náhradním sladidlem, solí a pepřem dokud se všechny ingredience nespojí a nechte odstát.
- Do velké salátové mísy navrstvěte špenátové lístky, kolečka cibule, okurkové proužky, poloviny keříčkových rajčátek, odkapaného tuňáka a zlehka promíchejte s našejkrovanou zálivkou.
- Salát rozdělte na 4 talíře, nazdobte plátky avokáda a ihned podávejte.
Sdílet tento recept