Řecký šiš kebab

Share

recky-siskebabToto je příjemná změna od běžného grilovaného kuřete.

Je vynikající podávaná s pita chlebem, s tzatziki a řeckým salátem. Kuřecí může být nahrazeno jehněčím. Zelenina se dá použít v mnoha variacích, takže fantazii se meze nekladou.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Kalorie: 290 kcal
Tuk: 13,1 g
Sacharidy: 9,3 g
Bílkoviny: 33,8 g
Cholesterol: 86 mg
Sodík: 181 mg

Vytisknout recept
Řecký šiš kebab
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 23 hodiny
Porce
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 23 hodiny
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Ve velké skleněné nebo keramické míse smícháme olivový olej, citrónovou šťávu, ocet, česnek, kmín, oregano, tymián, sůl a černý pepř.
  2. Přidejte kuře a promíchejte, aby bylo rovnoměrně pokryto marinádou. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechejte marinovat v chladničce po dobu nejméně 2 hodin.
  3. Namočte špejle do vody alespoň na 30 minut před jejich použitím. Předehřejte venkovní gril na středně vysokou teplotu a rošt zlehka naolejujte
  4. Vyjměte kuře z marinády a setřete přebytečnou marinádu. Střídavě na špejli napichujte kousky kuřecího (jehněčího) masa, kousky papriky, cibule, cherry rajčat a žampionů.
  5. Špízy pokládejte na gril a grilujte za průběžného otáčení cca 10 minut tak, aby nebylo maso uprostřed růžové.
Poznámky k receptu

VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

Zdroj: Allrecipes.com

Sdílet tento recept

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku