Toto je příjemná změna od běžného grilovaného kuřete.
Je vynikající podávaná s pita chlebem, s tzatziki a řeckým salátem. Kuřecí může být nahrazeno jehněčím. Zelenina se dá použít v mnoha variacích, takže fantazii se meze nekladou.
Nutriční hodnoty (1 porce)
Kalorie: 290 kcal
Tuk: 13,1 g
Sacharidy: 9,3 g
Bílkoviny: 33,8 g
Cholesterol: 86 mg
Sodík: 181 mg
Ve velké skleněné nebo keramické míse smícháme olivový olej, citrónovou šťávu, ocet, česnek, kmín, oregano, tymián, sůl a černý pepř.
Přidejte kuře a promíchejte, aby bylo rovnoměrně pokryto marinádou. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechejte marinovat v chladničce po dobu nejméně 2 hodin.
Namočte špejle do vody alespoň na 30 minut před jejich použitím.
Předehřejte venkovní gril na středně vysokou teplotu a rošt zlehka naolejujte
Vyjměte kuře z marinády a setřete přebytečnou marinádu. Střídavě na špejli napichujte kousky kuřecího (jehněčího) masa, kousky papriky, cibule, cherry rajčat a žampionů.
Špízy pokládejte na gril a grilujte za průběžného otáčení cca 10 minut tak, aby nebylo maso uprostřed růžové.
Poznámky k receptu
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.