Quinoa? Málokdo ji zná, sice není v Čechách příliš rozšířená, přesto je v dnešní době již snadno dostupná. Jedná se o jednu z nejstarších obilovin pocházející z Jižní Ameriky, která se vyznačuje velmi lahodnou chutí a řadíme ji da tzv. kategorie superfoods.
Vaří se stejně jako rýže v hrnci na vaření rýže nebo na sporáku s kuřecím vývarem, sójovou omáčkou, zelenou cibulí, zázvorem a česnekem čímž získáte skvělou přílohu. Umí bát skvělá s kuřecím masem, rybami i mořskými plody.
Zdroj: Allrecipes.com
Vytisknout recept
Quinoa na asijský způsob
Pokyny
Rozehřejte olivový olej v hrnci na mírném ohni.
Vmíchejte quinou a restujte 2 až 3 minuty. Poté přidejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, zázvor a česnek. Zvyšte teplotu a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a snižte zdroj tepla na mírnout teplotu.
Vařte tak dlouho, dokud není vyvařena veškerá kapalina, cca 25 až 30 minut.
Vidličkou zamíchejte a "nakypřete" a posypejte před podáváním zelenou cibulkou.