Puding z chia semínek, vanilky a pomerančové kůry

Puding z chia semínek, vanilky a pomerančové kůry

Share

orange_chia_pudingChia semínka jsou snadno dostupnou superpotravinou, která si získává stále větší popularitu.

Kromě toho, že skvěle zasytí, disponují celou škálou živin, od minerálů až po bílkoviny, vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Chia semínka je nejlepší konzumovat jako ingredienci zdravých receptů a jeden takový si dnes ukážeme.

Pokud vás recept zaujme a nemáte chia semínka doma, můžete je zakoupit v mnoha obchodech s bio potravinami.

Vytisknout recept
Puding z chia semínek, vanilky a pomerančové kůry
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 6-12 hodin
Porce
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 6-12 hodin
Porce
Pokyny
  1. Vezměte ostrý nůž a lusk vanilky opatrně rozřízněte. Následně z něj pomocí lžíce dostaňte všechna semínka. Z jednoho lusku byste měli mít asi ¼ lžičky mazlavé pasty se semínky.
  2. Následně si připravte pomerančovou kůru. Nejlepší je kůru nastrouhat, ale můžete jí i nakrájet. Pokud ji budete krájet, dejte pozor, ať je to velmi na jemno. Postačí nám ½ lžičky pomerančové kůry.
  3. Poté vezměte mísu a smíchejte v ní chia semínka, mandlové mléko, javorový sirup, vanilková semínka a pomerančovou kůru. Směs důkladně míchejte alespoň po dobu 90 vteřin. K míchání použijte metličku, je to důležité, aby se vám jednotlivá semínka nelepila k sobě. Intenzivní míchání zabrání tvorbě hrudek a puding bude díky tomu jemný.
  4. Z naší směsi už je hotový puding, ale nejprve ho musíme umístit na 6-12 hodin do lednice, ideálně přes noc. Druhý den můžete puding rozdělit do misek a servírovat ho, případně ho můžete sníst všechen sami. Puding si před konzumací ozdobte ořechy, případně zbytkem kůry a javorovým sirupem.
Poznámky k receptu

VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]

Zdroj: Oneingredientchef.com

Sdílet tento recept

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share