Nízkotučné borůvkové muffiny z otrub
Tyto muffiny jsou stejně chutné a vlhký jako běžné muffiny! A budou pryč dříve, než vychladnou. Věřte, že i s nízkým obsahem tuku jsou zdravé a lahodné.
Zdroj: Allrecipes.com
Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 20 minut |
Porce |
|
- 1 a 1/2 hrnku pšeničných otrub
- 1 hrnek odtučněného mléka
- 1/2 hrnku neslazeného jablečného kompotu
- 1 ks vejce
- 2/3 hrnku hnědého cukru
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku celozrné mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 hrnek borůvek
Suroviny
|
|
- Předehřejte troubu na 190 stupňů.
- Vymažte si silikonovou formu na muffiny. Pokud nemáte, použije papírové formičky a vložte do klasické formy.
- Smíchejte pšeničné otruby s mlékem a nechte odstát po dobu 10 minut.
- Ve velké míse smíchejte jablečný kompot, vejce, hnědý cukr, a vanilku. To poté smíchejte s otrubami.
- Smíchejte dohromady hladkou mouku, celozrnou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
- Toto pořádně promíchejte s otrubovou směsí a přidejte borůvky.
- Finální směs rozdělte do pohárků na muffiny.
- Pečeme v předehřáté troubě 15 až 20 minut nebo dokud se muffiny po lehkém pomačkání nevrátí zpět do původního tvaru.