Mrkvový bezlepkový koláč
Pokud máte rádi zeleninu, tak mrkvový koláč by neměl na vašem stole chybět. Tuto variantu si zpetříme skořicí a mandlemi.

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 50 minut |
Porce |
koláč
|
Suroviny
- 500 g nastrouhané mrkve
- 400 g rýžové mouky
- 2 ks banánu
- 3 lžíce datlového sirupu
- 1 lžička vanilkového cukru jedná se o méně sladkou variantu
- 1 lžička skořice
- 1 ks prášku do pečiva
- 1/4 šálku nakrájených mandlí
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Nastrouhejte si do nějaké větší misky mrkev a přidejte mouku.
- Poté si rozmixujte banány s datlovým sirupem.
- Přidejte rozmixované banány se sirupem, skořici, cukr a mandle.
- Vše spolu pořádně promíchejte, dokud vám nevznikne tuhé těsto.
- Těsto nakonec rozprostřete na pečící papír a pečete na 180 stupňů přibližně 45-50 minut.
Poznámky k receptu
Sdílet tento recept