Mrkev ala slanina
Mrkev ala slanina
Autor
Časnazdravéjídlo.cz
·
Publikováno
· Aktualizováno

Tento recept je super pro ty, kteří hledají zdravou náhradu za uzenou slaninu.
Vytisknout recept
Mrkev ala slanina
Pokyny
Předehřejte troubu na 180°C
Pomocí škrabky na zeleninu nastrouhejte z mrkve podélné pásky a o tloušťce 1,5 - 2 mm
Mrkev potřete kokosovým olejem (nepodlévat).
Proužky mrkve položte naplocho na pečící plech (na pečící papír). Usistěte se, že se navzájem nedotýkají a nepřekrývají.
Pečte přibližně 20 minut, dokud není mrkev dokonale křupavá. Nezapoměňte je v půlce pečení otočit.
Po upečení posypeme paprikou a osolíme. (lze provést již před pečením)
Křupavou mrkev ala slanina používáme přesně tam, kde bychom použili slaninu (burgery, saláty, lehká jídla, apod.)
Uchovávejte v chladničce. V plastové vzduchotěsné krabičce vydrží až 3 dny (pokud je do té doby nesníte)
Poznámky k receptu
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]
Zdroj: Foodmatters.com
Štítky: mrkevnáhradapřílohasalátslaninazdravá náhrada
Mohlo by se vám líbit...