Mrkev ala slanina

Mrkev ala slanina

Share

mrkev-slanina

Tento recept je super pro ty, kteří hledají zdravou náhradu za uzenou slaninu.


Vytisknout recept
Mrkev ala slanina
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Předehřejte troubu na 180°C
  2. Pomocí škrabky na zeleninu nastrouhejte z mrkve podélné pásky a o tloušťce 1,5 - 2 mm
  3. Mrkev potřete kokosovým olejem (nepodlévat).
  4. Proužky mrkve položte naplocho na pečící plech (na pečící papír). Usistěte se, že se navzájem nedotýkají a nepřekrývají.
  5. Pečte přibližně 20 minut, dokud není mrkev dokonale křupavá. Nezapoměňte je v půlce pečení otočit.
  6. Po upečení posypeme paprikou a osolíme. (lze provést již před pečením)
  7. Křupavou mrkev ala slanina používáme přesně tam, kde bychom použili slaninu (burgery, saláty, lehká jídla, apod.)
  8. Uchovávejte v chladničce. V plastové vzduchotěsné krabičce vydrží až 3 dny (pokud je do té doby nesníte)
Poznámky k receptu

VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

Zdroj: Foodmatters.com

Sdílet tento recept

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku