Mexické sushi
Kalorie: 406cal
Protein: 14g
Celkový tuk: 18g
Nasycený tuk: 4g
Sacharidy: 40g
Cukry: 8g
Vláknina: 16g
Sodík: 270 mg
Vápník: 100mg
Železo: 3mg
Doba přípravy | 20 minut |
Porce |
osoby
|
- 400 g fazolí z plechovky nejlépe směs 4 druhů
- 1/2 lžičky červené mleté papriky
- 2 ks avokáda
- 1 lžička oregána
- 1 ks velké okurky
- 1 ks žluté nebo červené papriky
- 4 ks jarní cibulky
- 4 ks celozrnné tortilly
- 4 ks velkých listů salátu
Suroviny
|
|
- Vyprázdněte konzervu fazolí do mixéru. Přidejte papriku a rozmixujte. Následně dejte stranou.
- Vidličkou rozmačkejte avokádo a smíchejte v oreganem. Umyjte okurku a nakrájejte podélně ve 4 dlouhé kusy. Umyjte papriku a rovněž nakrájejte na proužky. Omyjte jarní cibulky a odstraňte kořeny.
- Potřete každou tortillu avokádovou směsi a překryjte listem hlávkového salátu. Poté potřete list salátu fazolovou směsí. Doprostřed položte kousek okurky. Pak přidejte proužky papriky a jarní cibulku.
- Pevně stočte každou tortillu a ponechejte v chladničce po dobu 2 hodin. Po vyjmutí nakrájejte rolky na 2cm kousky.
Servírujte s cherry rajčátky. Variace na přísady mohou být různé, dle individuální chuti. Tato varianta splňuje také kategorii VEGE a DIA.
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]
Zdroj: Healthyfood