Květákový pizza korpus
Takovou pizzu jste ještě neměli. Zapoměňte na obilí a vychutnejte si zdravější pizza korpus, kde mouku nahradí květák.
Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 30 minut |
Porce |
|
- 1/2 ks květáku nahrubo nasekaný/nakrájený
- 1/2 šálku nastrouhaného sýru italská směs
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 1 ks vejce
- 1 lžička prolisovaného česneku
- 1 špetka soli dle chuti
- 1 pepře dle chuti
Suroviny
|
|
- Květák nastrouháme na strouhadle na velkých slzách.
- Nastrouhaný květák nasypeme na ohřívač knedlíků v hrnci a v páře pod pokličkou vaříme doměka přibližně 15 minut
- Takto uvařený květák přesypejte do skleněné mísy a nechejte cca 15 minut vychladnout. Po vychladnutí nasypejte květák do utěřky a vymačkejte z něj zbylou tekutinu.
- Vraťte zpět do mísy a přidejte všechny uvedené ingredience. Pepř a sůl dle chuti. Vše pořádně promíchejte Zároveň si předehřejte troubu na 230°C
- Směs rovnoměrně rozprostřete na plech (na pečící papír nebo silikonovou podložku).
- Ve vyhřáté troubě pečeme cca 15 minut do lehkého propečení. Po upečení na korpus přidejte to, co máte na pizze rádi.
- Takto vraťte zpet do trouby a dopečte dle vašeho uvážení.
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]
Zdroj: Allrecipes