Kuskus se špenátem, rajčaty a uzeným tempehem

Kuskus se špenátem, rajčaty a uzeným tempehem

Share

kuskus tempeh hotovoUzený tempeh je fantastická a chutná náhražka masa vyrobená ze sóji. Dnes přinášíme recept na oběd, který je chutný, rychlý a zdravý. Tempeh koupíte např. v Bille a na dvě porce vám bude stačit jedno balení. Po tomto obědě, který je na přípravu velmi jednoduchý a rychlý, zvládnete klidně i procházku a nebudete po něm unavení.

Zdroj: Hana Wolf

Vytisknout recept
Kuskus se špenátem, rajčaty a uzeným tempehem
Doba přípravy 5 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
Doba přípravy 5 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
Pokyny
  1. Kuskus Do rychlovarné konvice dáme vodu a přivedeme k varu. Přibližně jeden šálek kuskusu dáme do misky, zalijeme dvojnásobným množstvím vařící vody, osolíme a misku přikryjeme talířkem nebo pokličkou. Necháme přibližné 15 minut dojít.
  2. Zelenina a tempeh Cibuli nakrájíme na kostičky (mohou být i větší) a orestujeme na pánvi s kapkou olivového oleje.
  3. Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, osolíme a opeříme, podlijeme trochou vody a necháme asi 5 minut dusit na středně silném plameni.
  4. Poté přidáme omytý špenát a podle potřeby přisolíme a přilijeme malinko vody.
  5. Až špenát změní konzistenci z lístků na tmavě zelenou hmotu, tak přidáme na kostičky nakrájený tempeh a vypneme plamen.
  6. Necháme odstát asi 5 minut a můžeme podávat.
  7. Tipy: Před podáváním kuskus "okořeňte" kvalitním olivovým nebo sezamovým olejem Do zeleniny můžete řidat i česnek, který jídlu dodá správný říz Pokud všechen kuskus nespotřebujete, přidejte do něj kukuřici, rajče, najemno nakrájenou okurku, papriku a máte zdravý salát na pondělí do práce
Poznámky k receptu

kuksus s tempeh

Sdílet tento recept

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share