Kuřecí prsa v limetkovo-pivní marinádě

Share

kureci prsa limetkovo pivni marinada


Kuře je jedno z nejoblíbenějším mas v česku a nechybí na jediném grilování, kromě grilování u vegetariánů. Každý je zvyklý na jinou úpravu a jinou marinádu. Tato úprava kuřete je takovým kompromisem mezi mužem a ženou = pivo a limetka.

NUTRIČNÍ HODNOTA

Kalorie: 182 kcal – 9%
Tuky: 2,9 g – 4%
Sacharidy: 7g – 2%
Bílkoviny: 25,2 g – 50%
Cholesterol: 67 mg – 22%

 

Vytisknout recept
Kuřecí prsa v limetkovo-pivní marinádě
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 14 minut
Doba nečinnosti 30 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 14 minut
Doba nečinnosti 30 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. V míse smíchejte limetkovou šťávu, pivo, med, česnek, koriandr, sůl a pepř. Míchejte dokud se med nerozpustí. Do směsi naložte kuřecí prsa, zakryjte a nechejte odležet 30 minut. Odležet můžete nechat i déle. Čím déle, tím lépe.
  2. Předehřejte gril na střední teplotu a rošt potřete olejem nebo tukem.
  3. Vyjměte kuřecí prsa z marinády a nechejte okapat. Kuře grilujte doměkka tak, aby zůstalo zůstalo šťavnaté. Odpovídá to přibližně 7 minutám z každé strany.
Poznámky k receptu

VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

Zdroj: Allrecipes.com

Sdílet tento recept

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku