Kuřecí prsa v limetkovo-pivní marinádě
Kuře je jedno z nejoblíbenějším mas v česku a nechybí na jediném grilování, kromě grilování u vegetariánů. Každý je zvyklý na jinou úpravu a jinou marinádu. Tato úprava kuřete je takovým kompromisem mezi mužem a ženou = pivo a limetka.
NUTRIČNÍ HODNOTA
Kalorie: 182 kcal – 9%
Tuky: 2,9 g – 4%
Sacharidy: 7g – 2%
Bílkoviny: 25,2 g – 50%
Cholesterol: 67 mg – 22%
Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 14 minut |
Doba nečinnosti | 30 minut |
Porce |
osoby
|
|
|
- V míse smíchejte limetkovou šťávu, pivo, med, česnek, koriandr, sůl a pepř. Míchejte dokud se med nerozpustí. Do směsi naložte kuřecí prsa, zakryjte a nechejte odležet 30 minut. Odležet můžete nechat i déle. Čím déle, tím lépe.
- Předehřejte gril na střední teplotu a rošt potřete olejem nebo tukem.
- Vyjměte kuřecí prsa z marinády a nechejte okapat. Kuře grilujte doměkka tak, aby zůstalo zůstalo šťavnaté. Odpovídá to přibližně 7 minutám z každé strany.
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]
Zdroj: Allrecipes.com