Kuřecí maso marinované v kari jogurtu

Kuřecí maso marinované v kari jogurtu

Share

Kuřecí maso marinované v curry jogurtuNUTRIČNÍ INFO

Kalorií v jedné porci: 335
Tuku v jedné porci: 20g
Nasycených tuků v jedné porci: 5g
Cholesterolu v jedné porci: 89 mg
Vlákniny v jedné porci: 2g
Proteinu v jedné porci: 31g
Sacharidů v jedné porci: 6g
Sodíku v jedné porci: 487mg
Železa v jedné porci: 2mg
Vápníku v jedné porci: 52 mg

Vytisknout recept
Kuřecí maso marinované v kari jogurtu
Doba přípravy 25 minut
Doba nečinnosti 4 hodiny
Porce
Suroviny
Doba přípravy 25 minut
Doba nečinnosti 4 hodiny
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Kousky nakrájeného kuřete dejte do středně velké mísy a posypte kari, solí a pepřem.
  2. Vmíchejte jogurt, limetkovou šťávu a 3 lžíce olivového oleje.
  3. Zakryjte a nevchejte v chladu po dobu 4 až 12 hodin.
  4. Vyjměte kuře z marinády, kterou dáte bokem.
  5. Na dřevěné špejle nebo kovové jehly střídavě napíchejte kuřecí kousky, cuketu a rajčata.
  6. Předehřejte gril přibližně 240°C. Grilovací rošt poctivě potřete olejem.
  7. Jehly grilujeme 4 až 5 minut z každé strany.
  8. Po ugrilování položte spízy na talíř, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a posypejte petrželkou.
  9. Podávejte s měsíčky limetky.
Poznámky k receptu

Dobré vědět

Petržel je mnohem víc než jen ozdoba. Je také bohatá na vitamíny A, C a K. Má dobré protizánětlivé účinky.


VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

Zdroj: Health.com

Sdílet tento recept

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku