Kuřecí maso marinované v kari jogurtu
NUTRIČNÍ INFO
Kalorií v jedné porci: 335
Tuku v jedné porci: 20g
Nasycených tuků v jedné porci: 5g
Cholesterolu v jedné porci: 89 mg
Vlákniny v jedné porci: 2g
Proteinu v jedné porci: 31g
Sacharidů v jedné porci: 6g
Sodíku v jedné porci: 487mg
Železa v jedné porci: 2mg
Vápníku v jedné porci: 52 mg
Doba přípravy | 25 minut |
Doba nečinnosti | 4 hodiny |
Porce |
|
- 400 g kuřecích prsou vyostěná, bez kůže, nakrájená na 2,5 cm kostky
- 2 lžíce kari
- 1 lžička košer soli
- 2/3 šálku plnotučného řeckého jogurtu
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- 1 ks středně velké cukety nakrájená na 2,5 cm kostky
- 1 šálek cherry rajčat
- 2 lžíce hroznového oleje
- 1/4 šálku čertvých listů petržele nasekané
- 6 měsíčků limetky
Suroviny
|
|
- Kousky nakrájeného kuřete dejte do středně velké mísy a posypte kari, solí a pepřem.
- Vmíchejte jogurt, limetkovou šťávu a 3 lžíce olivového oleje.
- Zakryjte a nevchejte v chladu po dobu 4 až 12 hodin.
- Vyjměte kuře z marinády, kterou dáte bokem.
- Na dřevěné špejle nebo kovové jehly střídavě napíchejte kuřecí kousky, cuketu a rajčata.
- Předehřejte gril přibližně 240°C. Grilovací rošt poctivě potřete olejem.
- Jehly grilujeme 4 až 5 minut z každé strany.
- Po ugrilování položte spízy na talíř, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a posypejte petrželkou.
- Podávejte s měsíčky limetky.
Dobré vědět
Petržel je mnohem víc než jen ozdoba. Je také bohatá na vitamíny A, C a K. Má dobré protizánětlivé účinky.
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]
Zdroj: Health.com