Křupavá pražená cizrna (rychlý a zdravý snack)
Křupavé a pikantní. To je kombinace, kterou většina z nás miluje. Upečte si svou vlastní cizrnu na chutnou a zdravou svačinu.
Kromě svačiny, můžete praženou cizrnu přidat k salátům nebo použít jako alternativu ke krutonům.
Zdroj: Foodmasters.com
Porce |
|
- 2 400g plechovky cizrny
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička himalajské soli
- 2-4 lžičky koření jako chilli, kari, kmín, masala, paprika, rozmarýn, tymián nebo vaše oblívené bylinky
Suroviny
|
|
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Sceďte a v sítku cizrnu propláchněte pod tekoucí vodou.
- Poté cizrnu velmi dobře osušte čistou utěrkou nebo papírovými ručníky.
- Promíchejte cizrnu s olivovým olejem a solí a rozprostřete v rovnoměrné vrstvě na plech.
- Pražte cizrnu v troubě 20 až 30 minut dozlatova a křupava. Kontrolujte každých 10 minut a občas plechem zatřeste.
- Přidejte koření dle vaší volby a promíchejte.