Kořeněné javorové müsli s jogurtem
Křupavá snídaně, kterou si můžete vyrobit do zásoby a vychutnat kdykoli budete chtít.
——–
NUTRIČNÍ INFORMACE
kJ: 1 450kJ
Kalorie: 347cal
Protein: 14g
Celkové tuky: 15g
Nasycené tuky: 5g
Sacharidy: 40g
Cukry: 17g
Vláknina: 7 g
Sodík: 120mg
Vápník: 240 mg
Železo: 4mg
Zdroj: Healthyfood
Doba přípravy | 40 minut |
Porce |
porcí
|
- 2 a 1/2 šálku ovesných vloček
- 1/2 šálku sytových kešu oříšků, nahrubo nasekaných nesolené
- 1/4 šálku dýňových semínek
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžička skořice
- 1 lžička vanilkového exktraktu
- 2 lžičky javorového sirupu
- olivový olej ve spreji
- 800 g jogurtu se sníženým obsahem tuku
- 4 šálky mrazeného nebo raději čerstvého ovoce Jahody, borůvky, kiwi, amliny apod.
Suroviny
|
|
- Předehřejte troubu na 150 ° C a připravte si velký plech s pečícím papírem
- Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, kešu oříšky, dýňová semínka, chia semínka a skořici.
- Přidejte vanilku a javorový sirup a opět promíchejte.
- Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřetew na připraveném plechu.
- Pečeme 30-35 minut za pravidelného promíchání každých 10 minut dokud nebudou müsli hrudky křupavé a zlaté.
- Před uskladněním necháme vznilé müsli hrudky vychladnout.