Kokosové kari tofu
Tento skvělý pokrm z tofu ocení nejen vegetariáni. Nejlépe je servírovat s rýží.
Anergetická hodnota (1 porce)
Kalorie: 232 kcal
Tuk: 13,2 g
Sacharidy: 16,9 g
Bílkoviny: 16,5 g
Cholesterol: 0 mg
Sodík: 680 mg
Doba přípravy | 25 minut |
Doba vaření | 15 minut |
Porce |
|
- 2 svazky jarní cibulky
- 400 ml kokosového mléka
- 1/4 šálku sojové omáčky
- 1/2 lžičky třtinového cukru
- 1 a 1/2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého čerstvého zázvoru
- 2 lžičky chilli pasty
- 450 g tofu nakrájíme na 2 cm kostky
- 4 ks římských rajčat
- 1 ks žlutá paprika nasekaná
- 100 g čerstvých hub nakrájených na tenké plátky
- 1/4 šálku nasekané čerstvé bazalky
- 4 šálky nasekaného čínského zelí
- sůl na dochucení
Suroviny
|
|
- Oddělte bílou část zelené cibulky a nakrájejte nadrobno. Zelenu část naktájejte na 5 cm kousky
- Ve velké těžké pánvi na středním plameni smíchejte kokosové mléko, 3 lžíce sójové omáčky, hnědý cukr, kari, zázvor a chilli pastu. Přiveďte k varu.
- Smíchejte tofu, rajčata, žlutou papriku, houby a jemně nasekané zelené cibulky do pánve. Zakryjte a vařte 5 minut za občasného míchání. Smíchejte v bazalkou a čínským zelím.
- Ochutíme solí a zbývající sojovou omáčkou. Pokračujte ve vaření 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne, ale zůstane křehká. Nakonec ozdobíme zbývající zelenou cibulkou.
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]
Zdroj: Allrecipes.com