Kmínová míchaná vajíčka
Pro mnohé z nás je snídaně jídlem, na které se těšíme nejvíce. Podle ajurvédské filozofie je snídaně obzvláště významná, protože řádně připravena pracuje s vaší unikátní dóši (energie) a má potenciál aby vás posílila na den fyzicky, psychicky i emocionálně.
Doba vaření | 10 minut |
Porce |
osoby
|
- 1 lžička ghí másla
- 1 lžička kmínu
- 1/2 lžičky koriandrových semínek
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 2 ks malých chilli papriček jemně nasekané
- 1/2 ks červené cibule jemně nasekané
- 1/3 ks papriky nakrájené
- 4 ks bílků
- mořská sůl dle chuti
- 2 šálky baby špenátu dušený
- malá hrst listů koriandru na ozdobu
Suroviny
|
|
- Rozehřejte ghí ve střední pánvi a na mírném ohni.
- Přidejte kmín a semena koriandru. Vaříme za stálého míchání často, až se začnou pukat. Poté snižte teplotu na nízkou úroveň.
- Přidejte kurkumu a míchejte po dobu 1 minuty.
- Přidejte chilli, cibuli a papriku a vařte 2-3 minuty, nebo dokud cibule nezesklovatí.
- V misce lehce rozšleháme bílky, dochutíme, nalejeme do pánve. Míchejte s vidličkou, dokud nejsou udělány podle vašich představ.
- Podávejte na špenátovém lůžku, sypané čerstvými listy koriandru.
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]
Zdroj: Foodmatters