Hrušková polévka s pastiňákem
kJ: 875kJ
Kalorie: 209cal
Protein: 6g
Celkový tuk: 8,10 g
Nasycený tuk: 1,30 g
Sacharidy: 28,70 g
Cukry: 24,60 g
Vláknina: 7,90 g
Sodík: 790 mg
Vápník: 115 mg
Železo: 3.70mg
Zdroj: Healthyfood
Doba vaření | 35 minut |
Porce |
porcce
|
Suroviny
- 375 g pevné hrušky, oloupané a nakrájené asi 4 kusy
- 500 g pastinák oloupaný a nakrájený najemno
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1 ks velké cibule jemně nasekaná
- 1-2 lžičky kari
- 6 šálků zeleninového vývaru (nebo kuřecího)
- sůl podle chuti
- pepř čerstvě mletý
Suroviny
|
|
Pokyny
- Rozehřejte olej ve velkém hrnci a přidejte cibuli. Jemně osmahněte doměkka. Přidejte kari, hrušky a pastinák a vařte doměkka.
- Zalete vývarem. Přikryjte poklicí a vařte po dobu přibližně 30 minut, nebo dokud nejsou pastinák a hrušky měkké. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Poté rozmixujte tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu. V případě, že je struktura příliš hustá, přidejte vývaru dle potřeby. Přiveďte zpět k varu. Ochutnejte a případně ještě dochuťte
- Podáváme ihned s teplým kynutým pečivem. Zdobíme jemně nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Sdílet tento recept