Fazolová polévka s kapustou
Česko je polévkový národ. Dnešní fazolová polévka dodá s každou porcí 7 mg luteinu, zdravou a optimální dávku na celý den.”
Zdroj: Allrecipes.com
Porce |
|
Suroviny
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 8 ks velkých stroužků česneku mletého nebo nadrceného
- 1 ks žluté cibule štředně velké
- 4 hrnky nasekané syrové kapusty
- 4 hrnky kuřecího/zeleninového vývaru nízkotučný
- 2 plechovky bílých fazolí 2x400g
- 4 ks čerstvých švestkových rajčat
- 2 čajové lžičky sušeného sezonního italského koření
- sůl, pepř dle libosti a chuti
Suroviny
|
|
Pokyny
- Ve velkém hrnci rozpalte olivový olej. Přidejte česnek, cibuli a nechejte zpěnit doměkka.
- Přidejte kapustu a opět nechejte zpěnit. Neustále míchejte dokud kapusta nezměkne.
- Přidejte 3 šálky vývaru, 2 šálky fazolí, všechny rajčata, bylinky, sůl a pepř. Duste 5 minut.
- V mixéru nebo kuchyňském robotu smíchejte zbývající fazole a vývar. Vmíchejte do polévky, kteru tak zahustíte. Dusíte 15 minut.
- Polévku v talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Sdílet tento recept