Červené brambory pečené v medu
Pokud jste milovníky brambor ve všech podobách, je tento recept přesně pro vás. Hodí se jako příloha k masu nebo klidně i jako samostatný předkrm.
NUTRIČNÍ HODNOTY
Kalorie: 156 kcal – 8%
Tuky: 6,2 g – 10%
Sacharidy: 23,4 g – 8%
Protein: 2,5 g – 5%
Cholesterol: 15 mg

Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 35 minut |
Porce |
osoby
|
- 500 g červených brambor nakrájených na čtvrtky
- 2 lžíce nakrájené cibule
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce medu
- 1 lžička suché skořice
- špetka soli
- špetka pepře
Suroviny
|
![]() |
- Předehřejte troubu na 190° C. Lehce potřete olejem.
- Rozložte brambory v jedné vrstvě a posypejte cibulíí. V malé misce smíchejte rozpuštěné máslo, med, hořčici, sůl a pepř a pokropte přes brambory a cibuli.
- Pečte na 190°C po dobu 35 minut.
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]
Zdroj: Allrecipes.com