Bezlepkové vanilkovo-švestkové muffiny

Share

svestkove bezlepkove muffiny

Užijte si léto a chuť těchto muffinů. Teplé s trochou jogurtu se hodí jako dezert, nebo při pokojové teplotě jako svačina. Vychutnejte si lahodnou, ovocnou chuť společně s šálkem čaje.

 

Vytisknout recept
Bezlepkové vanilkovo-švestkové muffiny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 25 minut
Porce
ks
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 25 minut
Porce
ks
Suroviny
Pokyny
  1. Troubu předehřejte na 175°. Do formy na muffiny vložte papírové formičky nebo ji pořádně vymažte.
  2. Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, mandlový prášek, prášek do pečiva a vanilkový prášek a za použití metly promíchejte do odstranění hrudkovatosti.
  3. V malé misce smíchejte vejce, kokosový olej, javorový sirup, jogurt a mandlové mléko a vše společně rozšlehejte.
  4. 2 švestky nakrájejte na centimetrové kousky (kostky). Zbylé dvě švestky nakrájejte na proužky, kterými muffiny ozdobíme na horní straně.
  5. Smíchejte jak obě směsi smíchejte dohromady a opatrně přidejte kostky švestek.
  6. Lžící naplňte formu na muffiny, vrch ozdobte proužky švestek a pečte přibližně 25 minut nebo dokuď nejsou muffiny upečené dozlatova.
Poznámky k receptu

Muffiny chutnají nejvíce ve stejný den, ale pokud je uchováte v chladničce v uzavřené a vzduchotěsné nádobě, vydrží chutné i několik dní. Dobrou chuť.


Zdroj: Foodmatters.com

Sdílet tento recept

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku