Užijte si léto a chuť těchto muffinů. Teplé s trochou jogurtu se hodí jako dezert, nebo při pokojové teplotě jako svačina. Vychutnejte si lahodnou, ovocnou chuť společně s šálkem čaje.
Troubu předehřejte na 175°. Do formy na muffiny vložte papírové formičky nebo ji pořádně vymažte.
Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, mandlový prášek, prášek do pečiva a vanilkový prášek a za použití metly promíchejte do odstranění hrudkovatosti.
V malé misce smíchejte vejce, kokosový olej, javorový sirup, jogurt a mandlové mléko a vše společně rozšlehejte.
2 švestky nakrájejte na centimetrové kousky (kostky). Zbylé dvě švestky nakrájejte na proužky, kterými muffiny ozdobíme na horní straně.
Smíchejte jak obě směsi smíchejte dohromady a opatrně přidejte kostky švestek.
Lžící naplňte formu na muffiny, vrch ozdobte proužky švestek a pečte přibližně 25 minut nebo dokuď nejsou muffiny upečené dozlatova.
Poznámky k receptu
Muffiny chutnají nejvíce ve stejný den, ale pokud je uchováte v chladničce v uzavřené a vzduchotěsné nádobě, vydrží chutné i několik dní. Dobrou chuť.