Bezlepkové vanilkovo-švestkové muffiny

Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 25 minut |
Porce |
ks
|
Suroviny
- 75 g mouky z hnědé rýže
- 75 g mletých mandlí (prášek) i se slupkou
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového prášku nebo pasty
- 2 ks vajec lehce promíchaná
- 2 lžíce kokosového oleje taveného
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1/4 šálku přírodního jogurtu pro nemléčnou variantu lze použít kokosový krém
- 1/4 šálku mandlového mléka
- 4 ks velkých švestek
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Troubu předehřejte na 175°. Do formy na muffiny vložte papírové formičky nebo ji pořádně vymažte.
- Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, mandlový prášek, prášek do pečiva a vanilkový prášek a za použití metly promíchejte do odstranění hrudkovatosti.
- V malé misce smíchejte vejce, kokosový olej, javorový sirup, jogurt a mandlové mléko a vše společně rozšlehejte.
- 2 švestky nakrájejte na centimetrové kousky (kostky). Zbylé dvě švestky nakrájejte na proužky, kterými muffiny ozdobíme na horní straně.
- Smíchejte jak obě směsi smíchejte dohromady a opatrně přidejte kostky švestek.
- Lžící naplňte formu na muffiny, vrch ozdobte proužky švestek a pečte přibližně 25 minut nebo dokuď nejsou muffiny upečené dozlatova.
Poznámky k receptu
Muffiny chutnají nejvíce ve stejný den, ale pokud je uchováte v chladničce v uzavřené a vzduchotěsné nádobě, vydrží chutné i několik dní. Dobrou chuť.
Zdroj: Foodmatters.com
Sdílet tento recept