Běloruská specialita. Vepřová panenka v bylinkách na studeno

Share

veprova panenka 1


Maso nemusíte nutně připravovat jen jako hlavní jídlo. Tento pokrm je jeden ze specifických národních pokrmů v Bělorusku a jedná se o maso obalené v bylinkách a česneku.

Výhody oproti tomu, co koupíte v obchodě, se nedají spočítat. Bez konzervantů, kvalitní maso, dlouhá trvanlivost, snadná příprava a samozřejmě dokonalá kombinace chutí.

Nejlépe uděláte, když zvolíte například vepřovou panenku, ale chybu neuděláte ani s telecím či hovězím masem.

 

 

Vytisknout recept
Běloruská specialita. Vepřová panenka v bylinkách na studeno
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 6-7 dní
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 6-7 dní
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Maso nejdříve opláchněte a osušte pomocí papírových utěrek. Maso dobře nasolte a nechte jej v uzavřené nádobě v chladničce přibližně 2 až 3 dny.
  2. Připravte si směs koření. Česnek očistěte a protlačte, přidejte všechna ostatní koření.
  3. Maso vyjměte z chladničky a potřete ho pastou z koření a česneku. Na závěr maso zabalte do utěrky a omotejte ho provázkem, aby vše dobře drželo pohromadě (viz. obrázek níže)
  4. Vepřovou panenku vložte zpět do chladničky a nechte ji tam další 3 až 4 dny. Pak už je vhodná ke konzumaci. V chladničce vám vydrží další dva-tři týdny.
Poznámky k receptu

veprova panenka 2


VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

Zdroj: Takprosto.cc

Sdílet tento recept

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku