Maso nemusíte nutně připravovat jen jako hlavní jídlo. Tento pokrm je jeden ze specifických národních pokrmů v Bělorusku a jedná se o maso obalené v bylinkách a česneku.
Výhody oproti tomu, co koupíte v obchodě, se nedají spočítat. Bez konzervantů, kvalitní maso, dlouhá trvanlivost, snadná příprava a samozřejmě dokonalá kombinace chutí.
Nejlépe uděláte, když zvolíte například vepřovou panenku, ale chybu neuděláte ani s telecím či hovězím masem.
Vytisknout recept
Běloruská specialita. Vepřová panenka v bylinkách na studeno
Maso nejdříve opláchněte a osušte pomocí papírových utěrek. Maso dobře nasolte a nechte jej v uzavřené nádobě v chladničce přibližně 2 až 3 dny.
Připravte si směs koření. Česnek očistěte a protlačte, přidejte všechna ostatní koření.
Maso vyjměte z chladničky a potřete ho pastou z koření a česneku. Na závěr maso zabalte do utěrky a omotejte ho provázkem, aby vše dobře drželo pohromadě (viz. obrázek níže)
Vepřovou panenku vložte zpět do chladničky a nechte ji tam další 3 až 4 dny. Pak už je vhodná ke konzumaci. V chladničce vám vydrží další dva-tři týdny.
Poznámky k receptu
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.