Běloruská specialita. Vepřová panenka v bylinkách na studeno
Maso nemusíte nutně připravovat jen jako hlavní jídlo. Tento pokrm je jeden ze specifických národních pokrmů v Bělorusku a jedná se o maso obalené v bylinkách a česneku.
Výhody oproti tomu, co koupíte v obchodě, se nedají spočítat. Bez konzervantů, kvalitní maso, dlouhá trvanlivost, snadná příprava a samozřejmě dokonalá kombinace chutí.
Nejlépe uděláte, když zvolíte například vepřovou panenku, ale chybu neuděláte ani s telecím či hovězím masem.
Doba přípravy | 10 minut |
Doba nečinnosti | 6-7 dní |
Porce |
|
- 1 kg vepřové panenky může být i hovězí nebo telecí
- 3 lžíce soli
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kmínu
- 2 bobkové listy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička hořčičných semínek
- 1 lžička mleté papriky
Suroviny
|
|
- Maso nejdříve opláchněte a osušte pomocí papírových utěrek. Maso dobře nasolte a nechte jej v uzavřené nádobě v chladničce přibližně 2 až 3 dny.
- Připravte si směs koření. Česnek očistěte a protlačte, přidejte všechna ostatní koření.
- Maso vyjměte z chladničky a potřete ho pastou z koření a česneku. Na závěr maso zabalte do utěrky a omotejte ho provázkem, aby vše dobře drželo pohromadě (viz. obrázek níže)
- Vepřovou panenku vložte zpět do chladničky a nechte ji tam další 3 až 4 dny. Pak už je vhodná ke konzumaci. V chladničce vám vydrží další dva-tři týdny.
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id="https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/" connections="show" width="300" height="150" header="small" cover_photo="show" locale="cs_cz"]
Zdroj: Takprosto.cc