Proč jsou všechna kuřata váhově stejná? Protože se napouštějí vodou. Zde je důkaz!
Všichni slyšíme o tom, že je kuřecí maso před zmražením často napíchané vodou, aby bylo těžší a tím pádem dražší, docela často.
Dnes se můžete podívat na video, které tuto podvodnou praktiku ukazuje tak, jak se opravdu provádí, tudíž v celé její nahotě.
A všichni jistě znáte situaci, kdy přijdete z obchodu domů a necháte rozmrazit velké kuře, které jste právě koupili.
A jaké vás nečeká překvapení – najednou kokáte, že z pořádně velkého ptáka se rozmražením stal malý “vrabčák”, ze kterého navíc vytéká poměrně velké množství vody.
A to tady přesně jde. Výrobci totiž často před jeho zamražením a následným balením do něj vstřikují vodu, aby tak zvýšili hmotnost a tím pádem i konečnou cenu.
A přesně tohle dokazuje video, které se šíří po facebooku jako lavina a my vám jej dnes přinášíme.
Na něm je velmi dobře vidět, že má muž v ruce speciální nástroj s jehlou, kterou postupně vpichuje do jednotlivých kuřat a napouští je tak vodou. Čím těžší, tím lepší.
Ale nic se samozřejmě nemá přehánět. Proto jsou jednotlivé dávky vstřikované vody přesně automaticky řízeny.