Pečené kroketky z quinoi a sladkých brambor
V případě, že hledáte jednoduchý, chutný a samozřejmě i zdravý recept na jídlo z Quinoi a sladkých brambor, jste zde velmi správně. Tyto pečené kroketky z batátů doporučujeme nejen jako zdravou večeři, skvělé jsou taktéž i jako živinami nabitý snack do práce či školy.
Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3
Pro přípravu tohoto receptu nebudete potřebovat mnoho surovin. Základem je jen quinoa, sladký brambor a sýr. Zdravé kroketky si tak připravíte jednoduše, během pár minut.
Pečené kroketky z kysaného batátů jsou zvenčí krásně křupavé a uvnitř vláčné, přičemž všechny milovníky sýra potěší lahodný, tající sýr uvnitř, který zároveň drží kroketky pohromadě. Sladký brambor dodává kroketkám delikátní nasládlou chuť a rozmarýn je zase nádherně provoní.
Tyto jednoduché kroketky jsou nutričně hodnotné, nabité zejména vitamíny a minerály, neobsahují žádný lepek a jsou bohaté na vlákninu. Dopřát si je můžete jen tak samostatně, s oblíbenou omáčkou nebo dokonce i jako přílohu k masitým jídlům.
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 326 KCal | |
Sacharidy | 45 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bílkoviny | 15 g | |
Tuky | 8 g |
Ingredience
- 1 středně velký sladký brambor
- 1 hrnek quinoi
- 2 hrnky vody
- 80 g strouhaného sýra (např. Mozzarella)
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1 lžička rozmarýnu
Postup
- Quinou zalijeme v hrnci dvojnásobným množstvím vody a osolíme ji.
- Quinou vaříme za občasného míchání do měkka, přibližně 12 minut.
- Sladký brambor uvaříme do měkka na páře nebo jej upečeme.
- Upečený sladký brambor necháme vychladnout a následně jej očistíme a rozmačkáme vidličkou na pyré.
- Pyré smícháme s uvařenou Quinoou, nastrouhaným sýrem a rozmarýnem.
- Z těsta tvarujeme malé kroketky, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Kroketky pečeme přibližně 40 minut při 190 stupních dozlatova.
1 odpověď
[…] Pečené kroketky z quinoi a sladkých brambor […]