Nebezpečná umělá rýže je všude! Zjistěte, jak rozpoznat pravou od falšované

Share

falesna-ryzeNeexistují omezení toho, co dokáže vyprodukovat černý trh za účelem dosažení zisku. Posledním případem pro obavy ohledně potravin je produkce umělé rýže.

Ano, umělá rýže se dnes produkuje v masovém měřítku a nachází si cestičky i na pulty supermarketů.

Je těžko uvěřitelné, že padělání podléhá zrovna rýže, která se řadí mezi nejlevnější potraviny na světě.

Přesto se tak masově děje převážně v Asii a hlavně v Číně.

Falešná rýže už i v Evropě

Zatímco zpočátku se případy umělé rýže vyskytovaly pouze v Číně, postupně se rozšířila do Vietnamu, Indie a nedávno dokonce i Evropy.

Problém falešné rýže je ten, že je téměř k nerozeznání od pravé. Často se navíc přimíchává do skutečné rýže.

Umělá rýže většinou způsobuje žaludeční potíže a může dokonce vyvolat vážné poruchy trávení. Je totiž vyrobena z neregulovaných surovin a příměsí jako jsou například syntetické chemikálie.

Největší obavy panují v oblastech, kde rýže tvoří hlavní složku stravy obyvatelstva. Problémy však může způsobit i u lidí, kteří ji konzumují jen příležitostně.

Zde si můžete prohlédnout video, na kterém je zobrazen stroj na výrobu takové padělané rýže:

Jak falešnou rýži poznat

Padělanou rýži poznáte tak, že má především mírný plastikový zápach.

Kromě toho si po uvaření zachovává svůj tvar (na rozdíl od pravé, která se mírně zvětší) a také zůstává tvrdá, nezměkne.

Proto, pokud si všimnete tyto věci u vaší rýže, v žádném případě ji nejezte a raději se jí vyhněte.


Zderoj: FAKE RICE IS EVERYWHERE!! FIND OUT HOW TO RECOGNIZE REAL FROM FAKE RICE

Mohlo by se vám líbit...

1 odpověď

  1. 26.4.2017

    […] Rýže, podobně jako brambory či pečivo, je z větší části tvořena vysoce kalorickými sacharidy, které jsou primárně odpovědné za přibírání. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share