Nahraďte mouku touto levnou surovinou a nebudete se stačit divit, co se stane s vaším tělem a zdravím!

Share

Nahraďte mouku touto levnou surovinou a nebudete se stačit divit, co se stane s vaším tělem a zdravím!Nahraďte mouku touto levnou surovinou a nebudete se stačit divit, co se stane s vaším tělem a zdravím + Top recepty!

Stačí malá změna ve vašem jídelníčku a podaří se vám shodit kilogramy navíc, zlepší se vám trávení, upraví cholesterol, hladina cukru v krvi a zlepší celkové zdraví.

Stačí je rozdrtit nebo nechat krátce nabobtnat v teplé vodě a máte perfektní náhradu klasické mouky.

Co dokážou ovesné vločky?

  • předcházejí zácpě
  • prospívají zraku (obsahují lutein)
  • na živiny nejbohatší obilovina
  • stimuluje metabolismus (ideální volba na snídaně)
  • obsahují vitamíny skupiny B, železo, vápník a fosfor
  • optimalizují činnost tenkého střeva
  • zasytí a energii uvolňují postupně, pomůže vám zhubnout zdravě
  • snižují riziko kardiovaskulárních chorob, posiluje srdce a cévy
  • tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy
  • snižují cholesterol
  • prevence cukrovky, stabilizují hladinu cukru v krvi
  • jsou velmi nápomocné pokud berete antibiotika, zejména díky vitamínům skupiny B,
  • prevence rakoviny trávicího trakt

Toto jsou nejlepší recepty o ovesných vloček

10-minutové placky jako náhrada pečiva

Ingredience:

  • 150 g ovesných vloček
  • 125 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • Listy čerstvého celeru
  • Sůl podle chuti

Postup přípravy:

Ovesné vločky smícháme se zakysanou smetanou, vajíčky, solí a lžičkou nasekaných

celerových lístků (můžeme nahradit petrželkou).

Vymícháme jednotné těsto, ze kterého formujeme jednotlivé placky.

Placky pečeme na suché pánvi z obou stran.

Makovec z ovesných vloček

7-minutový sypaný makový koláč: Bez těsta a bez mouky, stačí jen nasypat na plech a víc se nemusíte o nic starat!

Ingredience:

  • 1 hrnek mletých ořechů
  • 1 hrnek mletých ovesných vloček
  • 2 hrnky mletého máku
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 7 jablek nastrouhaných nahrubo
  • 3 lžíce másla
  • Formu na pečení s průměrem 28 cm

Postup přípravy:

Všechny sypké přísady smícháme v misce. Plech na pečení vymažeme máslem. Na spodek nasypeme tenkou vrstvu sypké směsi, pokračujeme vrstvou jablek, sypkou směsí a jablky – výsledný koláček by měl být z 5 vrstev sypké směsi a 3 vrstev jablek.

Na vrch uložíme plátky másla a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů 45 minut. Vrch můžeme přelít čokoládovou polevou nebo pokapat medem.

Jemné kuřecí karbanátky s ovesnými vločkami

Ingredience:

  • Kuřecí mleté ​​maso 500 g (já jsem si nechala umlít chlazené kuřecí prsa)
  • 1 vejce
  • ½-¾ šálku ovesných vloček
  • ½ šálku mléka
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy:

Vejce rozšleháme s mlékem a do této směsi nasypeme ovesné vločky – necháme působit 20 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek protlačíme a přidáme k mletému masu. Opepříme, osolíme a vmícháme i směs ovesných vloček, mléka a vajec.

Utřeme homogenní směs, ze které formujeme jednotlivé karbanátky a smažíme je na rostlinném oleji z obou stran dozlatova. Pokud je směs příliš řídká přidáme více ovesných vloček. Podáváme s přílohou dle chuti a čerstvou zeleninou.

Stejným způsobem nahradíte mouku i v případě vepřových karbanátků.

Zdravé palačinky z ovesných vloček

Z těchto palačinek nepřiberete: Naučte se výborné palačinky bez mouky, připravené za minutku!

Ingredience: (na 4 ks):

  • 150 g ovesných vloček
  • 2 bílky (můžete použít i celá vejce, já používám jen bílky)
  • 200 ml mléka
  • Med nebo jiná sladidla podle chuti
  • špetku soli

Postup přípravy:

Všechny přísady jednoduše vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou hmotu. Těsto by mělo mít takovou konzistenci, jako klasické těsto na palačinky. Podle potřeby tedy můžete přidat vločky nebo mléko.

Z těsta pak jednoduše dávkujeme na rozpálenou pánev těsto tak, aby nám vznikly tenčí palačinky. Opražíme z obou stran dozlatova a podáváme s přílohou, jakou máte rádi!

Sýrové pagáče, z nichž nepřiberete

Z těchto pagáčů nepřiberete: Naučte se výborné sýrové pagáče bez mouky, připravené za minutku!

Ingredience:

  • 250 g tvarohu
  • 3 vejce
  • 3 lžíce ovesné mouky (nebo vloček mletých najemno)
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžičku soli
  • 150 g sýru s nižším obsahem tuku

Postup přípravy:

Všechny přísady kromě sýra smícháme v misce a necháme 5 minut odstát. Ze směsi odebíráme po lžičkách a hmotu navrstvíme na plech vyložený papírem na pečení.

Posypeme strouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme, dokud sýr není na povrchu zlatavý.

Zdravé muffiny z ovesných vloček

 

Ingredience:

  • 3 šálky ovesných vloček
  • 3-4 lžíce medu
  • ¾ šálku jablečného pyré
  • 1 a ½ šálku mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (můžeme nahradit vanilkovým cukrem)
  • 1 lžičku mleté ​​skořice
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžičky jedlé sody
  • Olej nebo máslo na vymazání formy na muffiny

na posypání:

  • borůvky
  • čokoládové hoblinky
  • semínka
  • ořechy

Postup přípravy:

Troubu nastavíme na 175 stupňů a formu na muffiny vymažeme máslem nebo olejem. V misce vyšleháme med s vajíčky. Potom do směsi přidáme jablečné pyré, mléko, vanilku, sůl a skořici. Do směsi postupně přidáváme i vmícháme ovesné vločky spolu s jedlou sodou. Dobře promícháme a necháme odpočívat 20 minut.

Potom těsto navrstvíme do 3/4 každého otvoru na mufiiny a posypeme podle chuti (ořechy, čokoládou, borůvkami ..).

Pečeme 30 minut, nebo dokud povrch muffin není zlatavý.

Vynikající brokolicové karbanátky s ovesnými vločkami

 

Ingredience:

  • 1 středně velkou brokolici
  • 2 vejce
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce celozrnné strouhanky
  • 1 lžíci sezamových semínek
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 svazek petržele
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy:

Brokolici omyjeme, rozdělíme na menší kousky a velmi krátce povaříme ve slané vodě(případně spaříme), aby brokolice trochu změkla. Potom okamžitě zalijeme studenou vodou, abychom okamžitě zastavily proces vaření.

Semínka smícháme a nasucho opražíme na pánvi. Brokolici přendáme do mixéru a rozmixujeme. V misce smícháme rozmixovanou brokolici, nasekanou petrželku, vejce, ovesné vločky, semínka, sůl a pepř. Nakonec přimícháme strouhanku tak, abychom získali dobrou konzistenci pro tvarování karbanátků.

Z těsta tvarujeme jednotlivé karbanátky, které smažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova.

Případně můžete zvolit i pečenou verzi. Karbanátky přeložte na plech vyložený pečícím papírem, potřete olivovým olejem a pečte dozlatova při teplotě 180-190 stupňů.

Karbanátky během pečení obrátíme, aby se zapekly dokřupava i z druhé strany.

Zdravé langoše

 

Z těchto langošů určitě nepřiberete: Naučte se zdravé langoše bez mouky, jen s 1 lžičkou oleje!

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • špetku soli

Postup přípravy:

Ovesné vločky zalijeme teplým mlékem a necháme nabobtnat 15 minut. Pak přidáme ostatní přísady a dobře promícháme, aby nám vzniklo jednotné těsto. Na pánvi zahřejeme 1 lžičku oleje a navrstvíme těsto – můžeme dělat více malých nebo jeden velký langoš. Když je opečený z jedné strany, obrátíme ho a opečeme i z druhé stany.

Na nepřilnavé pánvi se silným dnem je můžete péct i zcela bez oleje.

Podáváme s oblíbenými přísadami – potřeme česnekem, zakysanou smetanou a posypeme sýrem.

Citronovo-tvarohové sušenky

 

Ingredience:

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g ovesných vloček
  • 1 středně velké jablko
  • 1 banán
  • 1 lžičku medu
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • špetku soli

Postup přípravy:

Tvaroh smícháme s medem a ovesnými vločkami, solí a necháme odpočívat 30 minut.

Mezitím oloupeme jablko a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme citrónovou šťávu a banán mačkaný vidličkou a promícháme. Potom ovocnou směs smícháme s tvarohovou tak, aby se všechny přísady promíchaly a vzniklo jednotné těsto.

Troubu nastavíme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta formujeme mokrýma rukama jednotlivé oválné tvary, které ukládáme na plech v dostatečných rozestupech.

Pečeme 30 minut.

Mohlo by se vám líbit...

1 odpověď

  1. 10.6.2019

    […] Nahraďte mouku touto levnou surovinou a nebudete se stačit divit, co se stane s vaším tělem a z… […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku