Kuřecí závitky s pohankou

Share

kureci zavitky s pohankouJednoduché, zdravé, přitom luxusní jídlo. Šťavnatý závitek plněný sušeným rajčátkem a rukolou, k tomu pohanka jako příloha. I tady platí, co je zdravé, opravdu může být i chutné.

Ingredience na 4 porce

  • cca 600 g kuřecích prsních řízků (4 ks)
  • 200 g loupané pohanky
  • sušená rajčata (sklenička)
  • 4 polévkové lžíce bazalkového pesta (nebo z jiné bylinky)
  • 4 plátky sušené šunky (na příklad Schwarzwaldské)
  • hrst čerstvé rukoly
  • lžíce řepkového nebo jiného rostlinného oleje
  • sůl, pepř
  • párátka

Postup přípravy

1/ Prsní řízky si podélně nakrojíme, až nám vzniknou větší plátky ve tvaru srdíček.

2/ Z jedné strany plátky tence potřeme bazalkovým pestem, lehce posolíme a popepříme, na každý plátek dle velikosti poklademe doprostřed 2-3 ks sušených rajčátek, pár snítek rukoly a zarolujeme. Aby prsíčka držela lépe tvar, je lepší je propíchnout na obou krajích párátkem.

3/ Takto zabalené rolky ještě pomažeme zbylým pestem a obalíme plátkem sušené šunky.


4/ Rolky poklademe vedle sebe do menší zapékací misky a pečeme v troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

5/ Pohanku vaříme ve vroucí osolené vodě s olejem asi 10 minut do změknutí dle návodu.

6/Přecezenou pohanku podáváme k masu jako přílohu. Jídlo dozdobíme čerstvou zeleninou.

Přednosti pohanky

Pohanka je velmi zdravá obilnina, která se pro svůj silně termický efekt hodí hlavně v chladnějším období.

Je také významným zdrojem rutinu, proto pokud trpíte na křečové žíly, je pro vás velmi prospěšná.

Dalším jejím plusem je, že neobsahuje lepek, je tedy vhodná i pro lidi trpící jeho nesnášenlivostí.

Můžete si ji připravit takto na slano, ale je dobrá i ve formě sladkých snídaňových kaší.

Nutriční hodnota jedné porce: 1993 kJ


INFO BOX

  • Nutriční hodnota jedné porce: 1993 kJ
  • Doba přípravy: 60 minut
  • Náročnost: lehké

 


Zdroj

Mohlo by se vám líbit...

1 odpověď

  1. 21.1.2019

    […] Kuřecí závitky s pohankou […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku