Krůtí maso v hořčicové omáčce s batáty
Vychutnejte si výborné krůtí maso v hořčicové omáčce spolu se sladkými batáty a brokolicovým salátem. Toto zdravé jídlo potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale také tělo a neohrozí ani štíhlou linii. Nízký obsah tuku a kalorií a taky vysoký podíl bílkovin a živin – to je přesně to, co se v tomto jídle ukrývá.
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Krůtí prsa se řadí mezi libové maso, mají tím pádem vysoký obsah bílkovin, přičemž si zachovávají nízký podíl tuku a kalorií. Proto jsou do takových fitness receptů, stejně jako kuřecí prsa, přímo stvořené. Pokud však krůtí maso neseženete, můžete v receptu použít klidně i kuřecí prsa.
Toto jednoduché krůtí maso v hořčicové omáčce s batatáty povzbudí tělo nejen dobrou dávkou bílkovin, ale je také úžasným zdrojem mnoha mikronutrientů, jako například draslík, selen, fosfor, železo, hořčík a mnoha dalšími.
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 545 KCal | |
Sacharidy | 47 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bílkoviny | 67 g | |
Tuky | 6 g |
Ingredience
- 1 kg krůtích prsou
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 2 PL hořčice
- 2-3 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1 ČL tymiánu
- 2 stroužky česneku
- 1 kg batatas (sladkých brambor)
- slunečnicová semínka (volitelné)
Postup
1/ Batáty propícháme vidličkou a upečeme je v troubě na plechu na pečícím papíru do měkka. Pečeme je přibližně 30-40 minut při 220 stupních, podle velikosti.
2/ V hrnci si na rozpáleném oleji zlehka osmahneme nadrobno nasekanou cibuli.
3/ Přidáme na malé kousky nakrájené krůtí maso a párkrát promícháme.
4/ K masu přidáme hořčici, sójovou omáčku, koření, sůl a pořádně promícháme.
5/ Maso dusíme přikryté po dobu 15-20 minut, přičemž ho občasně promícháme.
6/ Před koncem do masa přimícháme prolisované stroužky česneku a můžeme přidat i slunečnicová semínka.
7/ Hotové maso podáváme spolu s upečenými batatáty, které můžeme buď nakrájet na kostky nebo rozmačkat na kaši.
Související
- Asijské krůtí maso se zelenými fazolkami
- 5 potravin, které vám extrémně ubírají energii
- Bramborový salát s cizrnou a bazalkovým pestem
- Červené brambory pečené v medu