Kokosová rýže s mangem – skvělý, zdravý a chutný dezert
V mléce vařená rýže je v mnoha kuchyních typickým dezertem. Velmi chutný je dezert s mangem a kokosovým mlékem.
- Doba přípravy: 20 minut
- Doba vaření: 35 minut
- Energetická hodnota na 100g: 543 kJ
- Náklady: 170 Kč
Ingredience
- 200 g rýže – pokud možno, tak samozřejmě basmati
- 700 ml mléka
- špetka soli
- 0.5 ks vanilkového lusku
- 500 ml kokosového mléka
- 50 g cukru krupice
- 1 ks velké mango popř. 2 menší
- 1 ks limetky – nejlépe v bio kvalitě
- 1 lžíce drcených sezamových semínek
Postup přípravy
- Rýži pořádně propláchněte a nasypejte do mléka.
- Přidejte dřeň vanilkového lusku, špetku soli a přiveďte k varu. Vzhledem k tomu, že doba varu je poměrně dlouhá a mléko se rádo připaluje, doporučujeme použít nádobu se silným dnem a občas promíchejte.
- Ve chvíli, kdy rýže absorbuje veškeré mléko, přidejte kokosové mléko, cukr a vařte, až je rýže měkká. Pokud bude potřeba, přidejte ještě mléko.
- Nechte vychladnout.
- Vychladlou rýži následně rozdělte do sklenic.
- Přidejte na kostky nakrájené mango, posypte jemně nastrouhanou kůrou limetky a sezamovými semínky.
Nutriční informace na 100g:
- 6g tuky
- 16g sacharidy
- 3g bílkoviny
A teď už nám nezbývá nic jiného, než vám popřát dobrou chuť.
Související
- 1 postup, 6 skvělých receptů na (přes noc máčené) ovesné vločky, které šetří ranní čas
- Mátový džem: Nejen výborně chutná, ale stačí 1 lžička a bolest břicha je pryč!
- Domácí tvarohový krém hotový již za 5 minut!
- Cuketový perník
Počet komentářů: 2
[…] Kokosová rýže s mangem – skvělý, zdravý a chutný dezert […]
[…] Kokosová rýže s mangem – skvělý, zdravý a chutný dezert […]