Kokosová rýže s mangem – skvělý, zdravý a chutný dezert

Share

V mléce vařená rýže je v mnoha kuchyních typickým dezertem. Velmi chutný je dezert s mangem a kokosovým mlékem.

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Doba vaření: 35 minut
  • Energetická hodnota na 100g: 543 kJ
  • Náklady: 170 Kč

Ingredience

  • 200 g rýže – pokud možno, tak samozřejmě basmati
  • 700 ml mléka
  • špetka soli
  • 0.5 ks vanilkového lusku
  • 500 ml kokosového mléka
  • 50 g cukru krupice
  • 1 ks velké mango popř. 2 menší
  • 1 ks limetky – nejlépe v bio kvalitě
  • 1 lžíce drcených sezamových semínek

Postup přípravy

  • Rýži pořádně propláchněte a nasypejte do mléka.
  • Přidejte dřeň vanilkového lusku, špetku soli a přiveďte k varu. Vzhledem k tomu, že doba varu je poměrně dlouhá a mléko se rádo připaluje, doporučujeme použít nádobu se silným dnem a občas promíchejte.
  • Ve chvíli, kdy rýže absorbuje veškeré mléko, přidejte kokosové mléko, cukr a vařte, až je rýže měkká. Pokud bude potřeba, přidejte ještě mléko.
  • Nechte vychladnout.
  • Vychladlou rýži následně rozdělte do sklenic.
  • Přidejte na kostky nakrájené mango, posypte jemně nastrouhanou kůrou limetky a sezamovými semínky.

Nutriční informace na 100g:

  • 6g tuky
  • 16g sacharidy
  • 3g bílkoviny

A teď už nám nezbývá nic jiného, než vám popřát dobrou chuť.

Související


Zdroj

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku