Jak správně uvařit Quinou
Quinoa, patří mezi potraviny s jedním z největších obsahů bílkovin na světě.
Quinoa vydá také na dlouhý seznam zdravotních přínosů a to včetně jejího vysokého obsahu vlákniny, železa, lysinu, hořčíku, vitamínů a manganu B.
Postupujte podle následujícího receptu jak uvařit načechranou misku quinoy.
SLOŽENÍ
1 hrnek quinoa
2 šálky vody
POSTUP
- Semena quinoi je třeba nejprve propláchnout a pokud možno zbavit slupky, která je hořká. Použijte jemný cedník.
- Na 1 hrnek quinoi přidejte 2 hrnky vody a přiveďte k varu.
- Nádobu přiklopte, stáhněte oheň a duste po 15 minut.
- Potom quinou znovu sceďte přes jemný cedník (quinoa je schopna nasáknout spoustu vody).
- Sceděnou quinou vraťte do teplého kastrolu a již bez dalšího ohřívání nechte dojít po dobu dalších 15 minut. Pokrm tak bude nadýchaný a lehký, bez přebytečné vody a hrudek.
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id=”https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/” connections=”show” width=”300″ height=”150″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”cs_cz”]
Zdroj: foodmatters.com
1 odpověď
[…] Pokyny ke správné přípravě quinoi naleznete ZDE. […]