Jak správně uvařit Quinou

Share

quinoaQuinoa, patří mezi potraviny s jedním z největších obsahů bílkovin na světě.

Quinoa vydá také na dlouhý seznam zdravotních přínosů a to včetně jejího vysokého obsahu vlákniny, železa, lysinu, hořčíku, vitamínů a manganu B.

Postupujte podle následujícího receptu jak uvařit načechranou misku quinoy.

SLOŽENÍ
1 hrnek quinoa
2 šálky vody

POSTUP

  1. Semena quinoi je třeba nejprve propláchnout a pokud možno zbavit slupky, která je hořká. Použijte jemný cedník.
  2. Na 1 hrnek quinoi přidejte 2 hrnky vody a přiveďte k varu.
  3. Nádobu přiklopte, stáhněte oheň a duste po 15 minut.
  4. Potom quinou znovu sceďte přes jemný cedník (quinoa je schopna nasáknout spoustu vody).
  5. Sceděnou quinou vraťte do teplého kastrolu a již bez dalšího ohřívání nechte dojít po dobu dalších 15 minut. Pokrm tak bude nadýchaný a lehký, bez přebytečné vody a hrudek.

VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

[wpdevart_like_box profile_id=”https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/” connections=”show” width=”300″ height=”150″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”cs_cz”]

Zdroj: foodmatters.com

Mohlo by se vám líbit...

1 odpověď

  1. 3.5.2019

    […] Pokyny ke správné přípravě quinoi naleznete ZDE. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share