Italská bruschetta caprese za pouhých 5 minut
Když se řekne Itálie, mnozí z nás si vzpomenou právě na italskou kuchyni. Pravá italská pizza či špagety na různé způsoby, to je to, co si tam vždycky rádi objednáme.
Dnes jsem pro vás připravili recept na voňavé bagety “caprese”, které jsou vhodné na večeři, ale i pro každou hladovou návštěvu.
Italská bruschetta caprese
Ingredience
- 2x bageta, nejlépe rustikální
- 2 lžíze másla
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- sůl, pepř dle chuti
- 100 – 150g mozarelly
- balsamiko dle chuti
- 1 – 2 rajčata
- čerstvá bazalka případně jiné bylinky
Postup
Troubu si předheřejte na 200 stupňů Celsia. V misce si smíchejte máslo s prolisovaným česnekem, osolte, opepřete.
Bagetu si překrojíte napůl a položíte na plech. Natřete ji česnekovým máslem.
Na bagetu dáte mozarellu a pečete v troubě cca 10 minut, dokud mozzarela trochu neroztaje.
Bagety vyjměte z trouby a na vrch položte rajčata, bazalku, pokapejte balsamikem a osolte a opepřete.
Poznámka na závěr:
Chcete-li, aby byl celý pokrm teplý, můžete ho ještě 5 minut péct. Podávat ho však můžete i bez extra pečení.
VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.
[wpdevart_like_box profile_id=”https://www.facebook.com/%C4%8Cas-na-zdrav%C3%A9-j%C3%ADdlo-781272338669834/” connections=”show” width=”300″ height=”150″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”cs_cz”]
Zdroj: Genial.guru