Italská bruschetta caprese za pouhých 5 minut

Share

bageta-caprese1Když se řekne Itálie, mnozí z nás si vzpomenou právě na italskou kuchyni. Pravá italská pizza či špagety na různé způsoby, to je to, co si tam vždycky rádi objednáme.

Dnes jsem pro vás připravili recept na voňavé bagety “caprese”, které jsou vhodné na večeři, ale i pro každou hladovou návštěvu.

Italská bruschetta caprese

Ingredience 

  • 2x bageta, nejlépe rustikální
  • 2 lžíze másla
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • sůl, pepř dle chuti
  • 100 – 150g mozarelly
  • balsamiko dle chuti
  • 1 – 2 rajčata
  • čerstvá bazalka případně jiné bylinky

Postup

Troubu si předheřejte na 200 stupňů Celsia. V misce si smíchejte máslo s prolisovaným česnekem, osolte, opepřete.

bagetacaprese2

Bagetu si překrojíte napůl a položíte na plech. Natřete ji česnekovým máslem.

bageta-caprese3

Na bagetu dáte mozarellu a pečete v troubě cca 10 minut, dokud mozzarela trochu neroztaje.bageta-caprese4

Bagety vyjměte z trouby a na vrch položte rajčata, bazalku, pokapejte balsamikem a osolte a opepřete.bageta-caprese5

Poznámka na závěr:

Chcete-li, aby byl celý pokrm teplý, můžete ho ještě 5 minut péct. Podávat ho však můžete i bez extra pečení.


VELMI NÁS POTĚŠÍTE, KDYŽ NAŠI STRÁNKU PODPOŘÍTE A DÁTE NÁM LIKE.

Zdroj: Genial.guru

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku