Fit sýrovo tvarohové placky se šunkou nebo tuňákem
Chutné pečené placky, které jsou ideální jako lehká fitness večeře s vysokým obsahem bílkovin. Jsou snadno přenosné, a tudíž jsou skvělou volbou na oběd či svačinu i do školy a práce.
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6 kusů
Tyto fit sýrovo tvarohové placky jsou bezlepkové, tedy jsou zcela bez mouky a jsou plné proteinu, zatímco mají velmi nízký obsah sacharidů. Vhodné jsou tak i do low carb diety.
Placky, můžeme je nazvat i karbanátky, drží svůj tvar pohromadě díky vajíčku a sýru – nejraději v tomto receptu používáme strouhanou mozzarellu. Nemůžeme nezmínit, že tyto placky jsou zcela jednoduché na přípravu a protože jsou pečené, většinu práce za vás udělá trouba, nemusíte tak dlouho vystavují při pánvi. A navíc jsou proto i zdravé. Myslíme si tedy, že je to skvělý recept, ve kterém využijete konzervovaného tuňáka, kterého má pravděpodobně každý z nás právě doma.
Ať už si tyto fit sýrovo tvarohové placky připravíte s tuňákem nebo šunkou, věříme, že si je v obou případech zamilujete. Podávat je můžete s okořeněným řeckým jogurtem či tzatziki omáčkou a salátem. Vyzkoušejte do těsta přidat i sušená rajčata či nadrobno nasekané olivy, mňam!
Nutriční hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 82 KCal | |
Sacharidy | 2 g | |
Vláknina | 0 g | |
Bílkoviny | 10 g | |
Tuky | 4 g |
Ingredience
- 150g jemného tvarohu
- 80g strouhaného sýra
- 100g šunky nebo tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 vejce
- 1/4 lžičky červené papriky
- 1/4 lžičky soli
- sušená rajčata (volitelné)
Postup
1/ V misce si smícháme tvaroh, strouhaný sýr, pepř, sůl a vejce.
2/ Nakonec do směsi přimícháme tuňáka zbaveného šťávy nebo nadrobno nasekanou šunku.
3/ Těsto dávkujeme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru placek a pečeme zhruba 35-40 minut na 190 stupních dozlatova.
Související
- Pečené kroketky z quinoi a sladkých brambor
- Nahraďte mouku touto levnou surovinou a nebudete se stačit divit, co se stane s vaším tělem a zdravím!
- Nejchutnější dieta s bramborem a jogurtem. 5 kilo za 3 dny
- Hovězí steak s brokolicí doplněný sójovo-zázvorovou omáčkou