Dejte si pozor, jak pijete při jídle. Může to být zdraví škodlivé
První fáze trávení začíná již v ústech. Zde proběhne zhruba 25% trávicího procesu. Zbytek už zpracuje žaludek.
Proces trávení v ústech mají na svědomí zuby, ale je problém, že spousta lidí při jídle spěchá a nedomyslí si důsledky.
Důležité je klid na jídlo a dostatečné žvýkání
Každé jídlo je potřeba řádně žvýkat. Ústa produkují dostatek slin, které pomáhají potravinám dostat se do žaludku. Sliny nahrazují funkci vody, protože obsahují 98% vody a 2% trávicích enzymů, které usnadňují proces trávení.
Je tedy velmi důležité jídlo řádně rozkousat a rozžvýkat. Nicméně mnoho lidí při jídle pije vodu, což je špatně. Je to z toho důvodu, že se produkuje méně slin, což má za následek špatné trávení potravin.
Poté, co se potraviny dostanou do žaludku, začínají pracovat trávicí enzymy a žaludeční šťávy. Jednou z nejsilnějších kyselin, je kyselina chlorovodíková, která hraje klíčovou roli.
Proces trávení trvá zhruba 2 hodiny. Jakmile je v žaludku smíchaná voda s kyselinou chlorovodíkovou, nepůsobí pouze na rozložení potravin, ale dostává se skrze žaludeční stěny a rozpouští se.
Proces trávení, tak nemá dostatek žaludečních šťáv na rozklad potravin a trávení trvá delší dobu a působí našemu tělu problémy.
Jak tedy pít při jídle
Neznamená to, že byste měli přestat pít vodu při jídle nebo po jídle, pokud si nemůžete pomoci. Ideální způsob je rozložit skleničku vody na několik doušků.
Nepijte celou skleničku najednou, ani příliš velké množství tekutiny. Dalším doporučením je teplota vody. Ta by měla být vlažná.
Žádná studená nebo příliš horká voda se nedoporučuje. Nejlépe je však dvacet minut před jídlem a dvacet minut po jídle nekonzumovat žádné tekutiny.
Zdroj: THIS IS WHY YOU SHOULD NEVER DRINK WATER WHILE EATING – IT’S VERY DANGEROUS!