Postup přípravy
1/ Tyčovým mixérem připravíme směs ze scezené cizrny, vajec, kokosového mléka, skořice, kypřicího prášku a medu.
2/ Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej a rozprostřeme na něj předem připravenou směs ve tvaru menších placiček. Opékáme na mírném plameni cca 3-4 minuty z každé strany do zlatova.
3/ Na avokádovou nutelu si rozmixujeme avokádo s banánem a kakaem a placičky touto směsí potřeme.
TIP
Pokud zvolíte toto jídlo během dopoledne, můžete přidat na dozdobení ovoce (jahody, maliny, borůvky, kiwi, banán atd.), v případě odpolední svačiny použijte místo ovoce buď trochu ořechů a semínek nebo jezte samotné.
Přednosti cizrny
Tato luštěnina je velmi výhodná pro svou chuťovou neutralitu – můžeme ji připravit velmi chutně na sladko i na slano.
Zároveň má zastoupené téměř všechny důležité vitamíny a minerály a velké množství vlákniny.
Je to výborný zdroj bílkovin, působí blahodárně na náš kardiovaskulární systém, ale i pokožku.
INFO BOX
- Nutriční hodnota jedné porce: 1386 kJ
- Doba přípravy: 15 minut
- Náročnost: lehké
Počet komentářů: 4
[…] je nízkokalorická dieta s nerafinovanými komplexními sacharidy bohatá na vlákninu, ovoce, zeleninu a […]
[…] Cizrnové placičky s avokádovou pomazánkou […]
[…] potřebovat avokáda, mouku, vejce, chilli, sůl a pepř, strouhanku a citronovou šťávu. Nakrájejte avokádo na […]
[…] potřebovat avokáda, mouku, vejce, chilli, sůl a pepř, strouhanku a citronovou šťávu. Nakrájejte avokádo na […]