Brambory vařte zásadně s mrkví
Dnes pro vás máme jednu rychlou, ale zásadní radu, kterou jste si mohli přečíst již v titulku tohoto článku.
Ale jistě si kladete otázku, proč byste ty brambory měli vařit společnw s mrkví.
Nebude pro vás novinkou ani překvapením, že ve většině domácností jsou k obědu nebo večeři nejpopulárnější brambory. Bohužel, jen málo kdo ví, jak je správně vařit, aby neztratily cenný vitamin C!
Brambory jsou totiž bohatým zdrojem právě nejen vitaminu C, ale také vitaminu A, B1, B2, B6 a draslíku, hořčíku a síry. Zásadním problémem však je ta skutečnost, že v průběhu vaření se většina těchto látek vyvaří.
A zde je již odpověď na vaši otázku. Proč vařit brambory společně s mrkví. Odpovědí je beta – karoten. Aby totiž brambory neztratily své účinné vlastnosti, přidejte do hrnce i mrkev, která právě beta-karoten obsahuje, a který vitamin C v bramborách ochrání!
A ještě jedna rada na závěr. Brambory pro vaření vždy vkládejte do již vroucí vody.
Související
- Tento prášek obsahuje víc antioxidantů než borůvky, železa více než špenát a vitamínu A více než mrkev
- Zapomeňte na pomeranče. Je tady kiwi! Nejlepší zdroj vitamínu C v chladných měsících!
- 9 nejúčinnějších domácích čajů a odvarů na nachlazení či chřipku, které vás postaví na nohy
- Domácí theraflu: Naučte se tento recept a neplýtvejte korunami za komerční instantní nápoje proti chřipce
Dnes jsem přidal mrkev k bramborám jen proto,že jí mám hodně a chtěl jsem zkusit co to udělá. Až teprve potom jsem si vygůglil tento článek. Ani by mne nenapadlo, jak důležitou věc jsem objevil.