Bezlepkový cuketový chléb s himalájskou solí, kokosovým olejem a jablečným octem

Share

Ano, našli jste to pravé! V tomto článku vám ukážeme, jak si upéct nejlepší chléb z cukety a navíc bez lepku. Je to velmi jednoduché. Musíte prostě jen dodržovat jednoduché pokyny. Zde je tedy to, co je potřeba udělat.

Následující ingredience jsou na 1 bochník.

Budete potřebovat následující složky:

  • 2 šálky bezlepkové mouky
  • 1/2 čajové lžičky himalájské soli
  • 2 lžičky prášku na pečení bez obsahu hliníku
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku kokosového oleje – roztaveného
  • 1 šálek kokosového cukru
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce máku
  • 1/2 šálku neslazených ořechů a 1/2 šálku kešu mléka
  • 1/2 lžíce jablečného octa
  • kůru ze 2 citronů
  • 1 šálek nastrouhané cukety

Na glazuru budete potřebovat:

  • 1/8 šálku čerstvého medu
  • 1/8 šálku kokosového másla – roztaveného
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Špetku himalájské soli

Postupujte podle jednoduchých pokynů:

  • Nejprve je třeba předehřívat troubu na 180°C.
  • Pak v misce smíchejte např. kešu ořechy a jablečný jablečný ocet.
  • Dobře promíchejte a nechte 5 minut odležet.
  • Poté ve střední misce smíchejte bezlepkovou mouku, mák, sůl a prášek na pečení.
  • Do velké misky dáme vajíčka a přidáme roztavený kokosový olej a kokosový cukr a pořádně promícháme.
  • Poté je třeba přidat citronovou šťávu, fermentované kešu mléko a citronovou kůru.
  • Směs znovu promíchejte do rovnoměrné konzistence.
  • Ujistěte se, že jste z cukety vymačkali maximální množství tekutin a složte ji do připravené směsi.
  • Pak byste měli přidávat suché přísady a vše opět pořádně promíchat.
  • Nalijte těsto do namazané nádoby na pečení a pečte po dobu 40-45 minut nebo do chvíle, kdy se těsto nelepí na špejli.


Jak připravit glazuru:

Nejprve je třeba roztavit kokosové máslo a přelít do malé mísy, a přidat med a citrónovou šťávu a vyšlehat do krémové konzistence.
Když je bochník chleba  upečený, přidejte glazuru na horní část chleba, zatímco je ještě teplý, nechte glazuru uschnout ještě před krájením a podáváním. Zbylou část chleba skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Přejeme dobrou chuť.

Související


Zdroj: Gluten-free Zucchini Loaf Bread with Himalayan Salt, Coconut Oil and Apple Cider Vinegar

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku