Asijské krůtí maso se zelenými fazolkami

Share

V tomto receptu na krůtí maso se zelenými fazolkami najdete skloubené chutě asijské kuchyně, které spolu vytvářejí výživný, sytý a na chuť bohatý oběd, na kterém si pochutná snad každý.


Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 4


Pokud máte opět dilema a nevíte co si navařit, zkuste sáhnout po tomto jednoduchém receptu. Věříme, že Vás opravdu zaujme.

Recept na toto asijské krůtí maso se zelenými fazolkami je přitom zcela jednoduchý na přípravu. Zvládne si ho uvařit každý, a to jen v 1 hrnci. V tom druhém si připravíte svou oblíbenou přílohu.

Výsledkem bude na bílkoviny bohaté jídlo, které v sobě ukrývá i kvalitní dávku vitamínů a minerálů. Na druhé straně má toto fitness jídlo poměrně nízký obsah tuku, což se odráží i na celkové energetické hodnotě, a tím pádem se nemusíme bát naložit si  jídla i víc).

V případě zájmu lze v receptu použít mleté ​​hovězí nebo i kuřecí maso. Jídlo podáváme ideálně s rýží, případně s Quinoa či kuskusem.

Uvařte si toto chutné jídlo s krůtím masem a zelenými fazolkami na několik dní dopředu a uvidíte, jak se budete těšit na svůj další oběd.

Nutriční hodnoty (1 porce)
KCal 352 KCal
Sacharidy 11 g
Vláknina 5 g
Bílkoviny 53 g
Tuky 8 g


Ingredience

  • 800 g mletého krůtího masa (krůtí prsa)
  • 300 g zelených fazolků
  • 2 nastrouhané mrkve
  • 1 lžíce oleje (doporučuji tento)
  • 1 cibule
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 PL sezamu
  • pepř, sůl (dle chuti)
  • 1-2 lžičky medu
  • jarní cibulka
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • petrželka (dle chuti)

Postup

  1. V hrnci si na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli.
  2. Přidáme mleté ​​maso a minutu ho osmahneme na cibulce.
  3. K masu přidáme nastrouhanou mrkev, zelené fazolky, nasekanou jarní cibulku, i všechny ostatní suroviny a jídlo dobře promícháme.
  4. Odkryté ho vaříme za občasného míchání okolo 20 minut.
  5. Hotové jídlo podáváme nejlépe s rýží.

Zdroj

Mohlo by se vám líbit...

1 odpověď

  1. 10.6.2019

    […] Asijské krůtí maso se zelenými fazolkami […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share